Geri Dön
Kurumsal Araştırma: Türkiye'de en çok sevilen makarna domates soslu spagetti oldu

Araştırma: Türkiye'de en çok sevilen makarna domates soslu spagetti oldu

Areda Piar araştırma şirketi ‘Benim Markam’ modeli ile makarna tüketicilerinin öne çıkan tercihlerini ortaya koydu. Araştırmaya göre Türk halkı yüzde 33,8 ile en çok spagetti tüketiyor ve makarnasında yüzde 33 ile domates sosunu tercih ediyor.

Araştırma: Türkiye'de en çok sevilen makarna domates soslu spagetti oldu

Areda Piar’ın bin 100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 33,8’si en çok spagettiyi tercih ediyor. En sevilen makarna çeşitlerinin ilk 5’inde ise; yüzde 16 ile burgu, yüzde 13,7 ile kalem, yüzde 9,7 ile kelebek ve yüzde 8 ile fiyonk yer alıyor. 

MAKARNA TERCİHİ DOMATES SOSLU 

Araştırmaya göre Türkiye'de en çok tercih edilen makarna soslarında ise yüzde 33 ile domatesli ve yüzde 21,6 ile salçalı soslar ilk sırada yer alırken hemen ardından yüzde 15 ile kremalı, yüzde 14,2 ile yoğurt soslu makarna geliyor. 

TÜKETİCİLER HAFTADA EN AZ BİR GÜN MUTLAKA MAKARNA TÜKETİYOR 

Araştırmaya katılanların yüzde 42,8’si haftada bir kez, yüzde 32’si ise haftada 2-3 kez makarna tüketiyor. Yüzde 19,5 de iki haftada bir veya uzun aralıklarla tercih ediyor. 

MAKARNANIN YANINDA EN ÇOK TAVUK TÜKETİLİYOR 

Araştırmaya göre tüketicilerin makarna yanında tavuk tüketiyor.  Katılımcıların yüzde 66’sı makarnanın yanında tavuk tüketirken yüzde 29,4’ü et tercih ediyor. Yüzde 4,6 ile balık ise üçüncü sırada yer alıyor.  

MAKARNA VE EKMEK AYNI ANDA YENİR Mİ ? 

En çok merak edilen konulardan birisi de makarnanın yanında ekmek yenir mi yenmez mi? Araştırmaya katılanların yüzde 77,5’i makarnayı ekmekle bir arada tüketmezken yüzde 22,5’i ekmekle tercih ediyor. 

METODOLOJİ 

Areda Piar tarafından 13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Benim Markam' makarna araştırmasına bin 100 kişi katıldı. Tüketici eğilimlerini düzenli olarak ele alan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildi.