Geri Dön
Kurumsal Boyner'den sürdürülebilirliğe ve eğitime destek

Boyner'den sürdürülebilirliğe ve eğitime destek

Geçtiğimiz yıl mağazalarında plastik kullanımının azaltılmasını teşvik etmek amacıyla çok kullanımlı çanta uygulamasını hayata geçiren Boyner, 4 milyonu aşkın plastik poşet kullanımının önüne geçtiğini duyurdu. Marka, aynı zamanda çok kullanımlı çantaların satışından elde edilen gelirle, ÇEVKO ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinde hayata geçirdiği projelerle çocukların eğitim hayatına destekte bulunduğunu bildirdi.

Boyner'den sürdürülebilirliğe ve eğitime destek

Çok kullanımlı çantalardan elde edilen gelirle Boyner, ilk olarak İstanbul'da Kartal Belediyesi sınırları dahilinde 24 okulda, 24 adet dış mekân olmak üzere toplamda 744 adet geri kazanım konteynerini temin ederek ÇEVKO Vakfı iş birliği ile okullara teslim etti. Plastik, metal, cam, kâğıt, ahşap, kompozit ve tekstil geri dönüşüm konteynerlerini okullara kazandıran marka, aynı zamanda bu okullarda çocuklara farkındalık ve deneyim kazandırmak amacıyla ileri dönüşüm atölyeleri düzenledi.

TEGV İLE BİN ÇOCUĞUN EĞİTİMİNE DESTEK VERİLDİ

Yılın ikinci yarısında ise eğitim için harekete geçen marka, çok kullanımlı çantalardan elde ettiği gelirle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 'Eğitime Koşar Adım: 7 Kıta' projesiyle bin çocuğun eğitimine destek verdi. Boyner, bu projeyle yılın başında yaşanan deprem felaketinin ardından kaynaklarını bu bölgelere yönlendiren TEGV'in yanında olarak depremden etkilenen çocukların eğitim hayatlarına destek oldu.