Geri Dön
Kurumsal Japon öğrencilere Türk mutfağı eğitimi

Japon öğrencilere Türk mutfağı eğitimi

Japon Gıda Bilimi ve Beslenme Bölümü öğrencileri İstanbul'da Türk mutfağı dersi aldı. 16 öğrenci baklava, lahmacun, turşu, yoğurt yapmayı öğrendi.

Japon öğrencilere Türk mutfağı eğitimi

Japonya'nın Mukogawa Kadın Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü arasında yapılan öğrenci değişim programı kapsamında Türkiye'ye gelen Gıda Bilimi ve Beslenme Bölümü'nden 16 öğrenci ve iki akademisyen hem Türk mutfağı dersi aldılar hem de restoran ve fırınlarda ustalarından baklava, lahmacun yapmayı öğrendi.

Öğrenci değişim programı kapsamında Türkiye'ye gelen Japon kafile önce Kapadokya ve İstanbul'daki tarihi yerleri gezdi. Türk kültürü ve İstanbul hakkında bilgi edinen Japon öğrenciler daha sonra derslere katıldı. Eğitimine devam ettikleri Gıda Bilimi ve Beslenme konusu kapsamında Türk mutfağında bulunan yoğurt, turşu, sirke gibi örneklerle fermantasyon hakkında ders aldılar.

Baklava üretim tesislerini inceleyen öğrencilere usta aşçılar tarafından A'dan Z'ye hamurun yapılmasından fırınlanmasına kadar tüm yapım aşamaları gösterildi. Baklava ve börek çeşitlerinin yapımıyla ilgili bilgi alan öğrenciler gittikleri kebapçıda da lahmacun ve kebabın hazırlanışını öğrendi. Japon öğrenciler yaprak da sardı.

Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman, iki üniversite arasındaki bu birlikteliğin amacının karşılıklı kültürleri tanımak ve akademik çalışmaları hem öğrenci hem de eğitmenler bazında gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Shipman, “Bu bir başlangıçtı. Bundan sonra her sene iki üniversiteden de belirli tarih aralığında öğrenciler değişim programına katılım sağlayabilecekler. Bu tip iş birlikteliklerin artması için bölüm olarak çalışmalar yapmaktayız" dedi.