Geri Dön
Kurumsal PayPorter Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Tekinşen: Kariyer yapmak isteyen kadınlara rehberlik sağlayabiliriz

PayPorter Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Tekinşen: Kariyer yapmak isteyen kadınlara rehberlik sağlayabiliriz

Ödeme hizmetleri sağlayıcısı PayPorter'ın Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Derya Tekinşen, şirket çalışanlarının yüzde 40'ının ve yönetim kadrosunun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu belirterek sektörde istihdamın artması için kadınlara yönelik mentorluk ve koçluk programlarının finansal hizmetler alanında kariyer yapmak isteyenler için rehberlik sağlayabileceğini söyledi.

PayPorter Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Tekinşen: Kariyer yapmak isteyen kadınlara rehberlik sağlayabiliriz

Sektörde kadın istihdamının artırılması için şirketlerde çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden bir kültürün oluşturulması gerektiğini belirten PayPorter Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Derya Tekinşen, “Şirket politikasında mutlaka bu yaklaşımın yazılı olması gerekiyor ve belirli periyotlarla şirket içindeki aksiyonların bu politikayla uyumlu olup olmadığı değerlendirilmeli. Değerlendirme raporunun da tüm şirket çalışanlarıyla şeffaf olarak paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. PayPorter olarak fırsat eşitliğine, kapsayıcılığa ve çeşitliliğe oldukça önem veriyoruz. Bugün yüzde 40'lık bir oranda kadın çalışana sahibiz" dedi.

“SEKTÖRDE KADINLARI EĞİTİMLERLE DESTEKLEMELİYİZ"

Kadın istihdamının artırılması için en önemli konulardan birinin de eğitim olduğunu ifade eden Tekinşen, “Kadınlara yönelik mentorluk ve koçluk programları finansal hizmetler alanında kariyer yapma sürecinde rehberlik sağlayabilir. Deneyimli finans profesyonelleri, kadınları kariyer hedeflerine ulaşmaları konusunda destekleyerek, rehberlik edebilir. Sektördeki başarılı kadın liderler ve profesyoneller öne çıkarılarak rol model olabilir. Zira Deloitte ve TÜBİSAD'ın yaptığı 'Teknoloji Sektöründe Kadın' araştırmasının sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 70'i finans dünyasının özellikle Türkiye'de çalışmak için zor bir sektör olduğunu, yüzde 69'u ise kariyer yolculuklarında kadın kimliklerinden ötürü dezavantajlı duruma düştüklerini belirtiyor. Buna rağmen, katılımcıların yüzde 60'ı eğer kariyerlerinin başında olsalar yine finans dünyasında çalışmayı tercih edeceklerini ifade ediyor. Dolayısıyla kadınlara bu yolculuklarında destek olmak büyük önem taşıyor" diye konuştu.