Geri Dön
Kurumsal Trendyol’da yer alan Barbie oyuncakları iki günde tükendi

Trendyol’da yer alan Barbie oyuncakları iki günde tükendi

21 Temmuz tarihinde vizyona giren Barbie filmiyle birlikte e-ticaret platformlarından Trendyol’da yer alan özel koleksiyon Barbie oyuncakları iki günde tükendi. Oyuncak sektörünün ikonik karakterlerinden biri olan Barbie, şirketin verilerine göre 2023 yılında 53 bin adet satılarak rekor kırdı.

Trendyol’da yer alan Barbie oyuncakları iki günde tükendi

Trendyol’un verilerine göre Barbie filminin 21 Temmuz tarihinde vizyona girmesi oyuncak satışlarını arttırdığı gibi, moda, güzellik ve dekorasyon sektörlerinde de satış patlaması yaşanmasına neden oldu. Platformdaki oyuncaklar ve Barbie temalı ürünlerde önceki aylara göre toplam üç kat satış artışı gerçekleşti. 

Barbie oyuncaklarının iki günde tükendiğini açıklayan şirket, en çok satan Barbie ürünlerinin Barbie Chelsea’nin Karavanı, Barbie Balerin Bebekler ve Barbie Deniz Kızı olduğunu belirtti. Barbie'nin Rüya Evi için ise 17 bin adet satış gerçekleştiğini duyurdu.  

PEMBE RENKLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLDİ 

Platformda moda kategorisinde pembe ürünler içerisinde en çok elbise, çanta ve bluz olarak tercih edildi. Bu ürünler ile birlikte pembe modasını yakalamak isteyenler ise tercihini Barbie tasarımlı telefon kılıfları, pembe terlikler ve pembe ve ışıltılı makyaj ürünlerinden yana kullandı.