Geri Dön
Politika Akşener'den Özel'e: Bunun adına 'Yan gel Osman' denir, çalışın kardeşim

Akşener'den Özel'e: Bunun adına 'Yan gel Osman' denir, çalışın kardeşim

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi'nin CHP lehine çekilmesini isteyen Özgür Özel'e tepki göstererek, "Bunun adına bizim Rumeli köylerinde 'Yan gel Osman' denir; çalışın kardeşim" dedi.

Akşener'den Özel'e: Bunun adına 'Yan gel Osman' denir, çalışın kardeşim

Meral Akşener, Edirne'nin Uzunköprü, Keşan ve İpsala ilçelerinde seçimlerini sürdürdü. İl merkezinden programına başlayan Akşener, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde partisinin Edirne Belediye Başkanı Adayı Hamdi Sedefçi'ye destek istedi. Kalabalığa seslenen Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Hamdi Sedefçi'nin çekilmesine yönelik sözlerine tepki gösterip, "Edirne'nin efsane başkanı Hamdi Sedefçi beyefendiye oy istemeye geldim. Hamdi Bey, aday olduktan sonra elbette gereğini yaptı.

Çok çalıştı ve bu çalışmanın neticesinde bugün Edirne'de birinci sırada, ikinci sırada AK Parti, üçüncü sırada Cumhuriyet Halk Partisi var. Yalnız enteresan bir durum var, kimseye yaranamıyoruz. Bugün buraya gelip, 'Hamdi başkan çekilsin, aksi takdirde AK Parti kazanıyor' denmesi, en basit haliyle ayıptır. Gelip, sizlerin kalbine girip, sizlerin oyuna talip olmak başka bir şeydir ama bedavadan 'AK Parti kazanmasın vay efendim, Hamdi başkan oy bölüyor, kendisi çekilsin; kazanalım.' Bunun adına bizim Rumeli köylerinde 'Yan gel Osman' denir; çalışın kardeşim" dedi.

'ORDU'DA DA BİZİM ADAY BİRİNCİ SIRADA'

Özel'in Ordu'daki söylemlerini de eleştiren Akşener, "En başından şunu söyleyeyim; Hamdi Sedefçi birinci sırada, ikinci sırada AK Parti, üçüncü sırada Cumhuriyet Halk Partisi. Kendisini çok güçlü getirin ki biz de iktidarın her türlü gücünü bilek gücüyle böyle büke büke Edirne'ye getirelim. Bu arada Edirne'de 'AK Parti gelmesin. Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verin' diyen Sayın Özgür Özel, Ordu'da ne yaptı biliyor musunuz? Ordu'da da bizim aday birinci sırada. İkinci sırada AK Parti var, CHP çok geride, bayağı geride. CHP'lilere seslendi, 'AK Parti kazanmış, öbürü kazanmış, bizim için önemli değil. Dolayısıyla partimize oy verin' dedi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye konuştu.

'KENDİSİNİN HEYKELİNİ DİKERİM'

Türkiye'de emeklilerin aç olduğunu söyleyen Akşener, "Emekliler aç, Edirne'de de aç, git Hakkari'de, Ağrı'da, orada da aç. 10 bin lira emekli maaşıyla geçinebilen varsa; kendisinin heykelini dikerim. Dolayısıyla diyorum ki buradan; Sayın Erdoğan seçime 5 gün kaldı; iki dudağının arasında her şey. Emeklilerin bayram ikramiyesini 7 bin lira yapacaksın.

Emeklilere 11 bin lira zam vereceksin seyyanen ve en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın. Yaptın, yaptın, yapmadın; bütün emeklilerin oylarına şahsen talibim, bakın, görün. Söke söke nasıl bu haklarınızı iktidardan alacağım, göreceksiniz.

Birincisi bu, ikincisi '100 bin öğretmen tayin edeceğiz' dediniz. Doğru mu? 100 bin öğretmen taahhüdünü yapacaksın. O öğretmenleri sen yetiştirdin, o okulları sen açtın, istihdam etmek görevi senin. Meslektaşlarıma bu 100 bin atamayı yaptın, yaptın. Ben de öğretmen kökenliyim de onun için.

Dolayısıyla eğer yapmıyorsan, bak bu bütün meslektaşlarımın oyuna talibim. Ondan sonra görün nasıl o 100 bin öğretmeni nasıl tayin ettiriyorum; görün. Bir de mülakatı kaldıracaksın. Hepimiz söyledik. O mülakatlardaki torpili ortadan kaldıracaksın" dedi.

KEŞAN'DA ESNAFI ZİYARET ETTİ, HALKA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ve Uzunköprü ilçesinin ardından geldiği Keşan'da esnaf ziyaretlerinde bulunarak, İYİ Parti Keşan Belediye başkan adayı Zafer Sarıkeçe’ye destek istedi. Akşener, Büyük Cami Mahallesi, Demirciler Caddesi üzerinde kendisini karşılayan partililer ve vatandaşlara hitap etti. İYİ Parti’nin milletin sesi olmak üzere kurulduğunu belirten Akşener, "Bizim partimiz milletimizi, seçmenimizi velinimet eylemek üzere kuruldu. Şimdi yani Zafer'e verilecek oy aynı zamanda Meral Akşener’e verilecek oydur. Uzatıyorum tutun elimi, güç verin bana sizin haklarınızı söke söke alacağım. Söz veriyorum. Aç emekli kalmayacak. Şu anda emekliler aç. 10 bin lirayla geçinebilir misiniz? Mümkünatı yok. Çiftçinin, mazot, elektrik, gübre, yem parasından beli bükülmüş durumda. Süt hayvanları kesiliyor. Dolayısıyla dışardan hayvan ithalatı yapılıyor. Saman ithalatı yapılıyor, buğday ithalatı yapılıyor. Bunlar Türkiye’nin olmazsa olmaz yetiştirdiği ürünlerdi, kayboldu gitti" dedi. 

'BU ÜÇ KAĞITTAN SIYRILALIM'

Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Parti Edirne Belediye başkan adayı Hamdi Sedefçi'nin çekilmesine yönelik sözlerine de tepki göstererek, "Çok güzel bir tahterevalli var. Bir taraf diyor ki, Sayın Özgür Özel Edirne’nin merkezinde dedi ki, ‘Eğer bize oy vermezseniz AK Parti kazanır ona göre’ Halbuki Hamdi Sedefçi yerinde, orada sadece AK Parti ile CHP çalışmıyor. AK Parti ile İYİ Parti Hamdi Sedefçi yarışıyor. Aynı Özgür Özel, Ordu’da da İYİ Parti’yle AK Parti yarışıyor. Orada da gitti dedi ki seçmenlerine ‘İlle de AK Parti seçilmesin diye gidip başkasına oy vermeyin, kendi partinize oy verin.’ Şimdi peki ne oldu. Ben bir Rumeli kızıyım bu tür üç kağıtları yemiyorum. Alışmışlar arkadaşlar. Birbirlerinden bir memnunlar, bir memnunlar. Bir yere gidiyor, ağabeylerin biri diyor ki, ‘Bize oy verin, CHP gelir.’ Öbürü de gidiyor diyor ki, ‘Bize oy verin AKP gelir.’ Ben de diyorum ki, bu üç kağıttan sıyrılalım. Bu üç kağıt sizi çırak çıkarıyor" diye konuştu.

'SURİYELİLERE PARA BULUYORSUN, EMEKLİLERE Mİ BULAMIYORSUN?'

Emekli maaşlarına da değinen Akşener, "10 bin lira emekli maaşını bütün seçim boyunca söyleyen bir tek ben varım. Diyorum ki, emekliye 7 bin lira ikramiye vereceksin Sayın Erdoğan. 7 bin lira bayram ikramiyesi vereceksin. 11 bin lira seyyanen zam vereceksin ve en düşük emekli maaşını asgari ücret yapacaksın. Yapmıyor musun, bak gör nasıl oluyor. Geçen benim için diyor ki ‘para mı var, hesap yapmadan konuşuyor’ Suriyelilere buluyorsun. Suriyelilere para buluyorsun, emeklilere mi bulamıyorsun? Adam gibi, doğru dürüst ve gerçekten milletin sesi olacak bir muhalefeti söz veriyorum nasıl yapılırmış göstereceğim" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, bir süre şehirdeki bir otelde dinlendikten sonra İpsala ilçesine giderek, partisinin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.


Akşener, ardından esnaf ziyareti yapıp, Uzunköprü ilçesine hareket etti.

İPSALA'DA İFTAR PROGRAMINA KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne, Uzunköprü, Keşan'daki temaslarının ardından İpsala ilçesinde iftar programına katıldı. Gezisinde esnafı ziyaret ettiklerini belirten Akşener, "Vatandaşlarımızla toplandık, konuştuk ama nutuk atmadık. İYİ Parti'nin yola çıkış sebebi, milletin talimatı, milletin emridir. Millet 21 yıldır iki tarafın da çok memnun olduğu bu maskeli balodan bıktı, usandı ve bizlere İYİ Parti'yi kurdurdu. Biz milletimizin sesi olmak, bu maskeli baloyu yıkıp, ortadan kaldırmak için yola çıktık. Fakat 2017'de kabul edilmiş olan ve burada bulunan bütün arkadaşlarımın bir parti mensubu olmayarak, kendi ceplerimizden harcadığımız ekonomik imkanlarla Türkiye'yi dolaştığımız ve 'hayır' kampanyası yaptığımız bir ucube sistemle bu arada karşı karşıya kaldık. 2018 seçimlerine girerken bu ucube sistemin dayattığı ittifak sisteminin içerisinde yer almak mecburiyetinde bulunduk ve o seçimi kaybettik. O seçimi kaybedince, İpsalalılar daha rahat anlayacaktır, muhalif seçmenin morali yerle bir oldu ve bu ucube sistemden kurtulunamayacağına dair bir kanaatin hasıl olduğunu gördük. Bunun üzerine 2019 yerel seçimleri geldi ve bu biz bu yerel seçimlere o morali bozulmuş, umudu yere düşmüş muhalif seçmeni ayağa kaldırabilmek için bir başarı öyküsü yazmak üzere gittik Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir teklifte bulunduk. Teklifi veren biziz, götüren biziz. Allah var, çok zor karar veren bir yapı, 1 ay sonra geri döndüler, masaya oturuldu ve ben o masaya oturan arkadaşlarıma dedim ki; 'pazarlık mazarlık etmeyeceksiniz, burası Türkiye, burası İYİ Parti. İYİ Parti'nin yanında durursanız İYİ Parti kazanacak ama Türkiye kaybedecekse eğer İYİ Parti kaybetsin, Türkiye kazansın' dedim ve o çerçeve içerisinde bizim hedefimiz İstanbul ve Ankara'yı kazanmak ve o başarı öyküsü üzerinden, 'biz de yapabiliriz, 2023'te bu ucube sistemi değiştirebilecek bir şekilde seçimi kazanabiliriz' kanaatini, umudunu uyandırmak üzere her türlü fedakarlıkta bulunduk ve seçimin sonucunda İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya gibi büyükşehirler alındı, Bursa ve Balıkesir kıl payı kaybedildi ve sonuç olarak biz 19 ilçe, 4 belde belediyesini alarak seçimi bitirdik. Ben, Doğru Yol Partisi'nde aktif politikaya başlamış, Türk milliyetçisi kendini tarifleyen bir politikacı olarak böyle bir seçimde 19 ilçe, 4 beldeyi alıp çırak çıkacak birisi değilim. Bu bile sadece Türkiye için bir tavırdır" dedi.

'KOLA KUTUSU KOYSAK YÜZDE 60 OY ALIR DİYENLER VARDI'

Akşener, 2023'e girerken, baktığında işlerin iyi gitmediğini ifade ederek, "Henüz o masa kurulmadan evvel Sayın Kılıçdaroğlu'na 5 kişi ben, 5 kişi onlar ziyarete gittik, karşılıklı oturduk ve bir şey söyledim dedim ki; 'Kemal Bey eğer bu iki belediye başkanından birisini aday gösterecekseniz biz varız ama öbürünü geri çekin çünkü seçmeni futbol kulübü taraftarı haline getiriyor bu sistem, eğer ikisini de yapmayacaksanız ikisini de geri çekin ona göre bir yol güdelim' dedim. Baktım ki kimse yerinden kıpırdamıyor ve bir eylem aldım, tavır koydum, dedim ki ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, tek adayla girmemiz lazım, dolayısıyla da bu sebeple ben başbakan olacağım çünkü eğer seçimi kazanmış olsak, birinci önceliğimiz bu hukuku ortadan kaldıran, ekonomiyi bu hallere getiren, adaleti ortadan kaldıran, demokrasiyi ortadan kaldıran bu sistemi biz değiştirmek üzere yola çıkmıştık, bunu sağlamak amaçtı. Bunu ispatlamak için ben 'başbakan olacağım' dedim. Bütün bunların neticesinde biz kazanamadık. Benim söylediklerim kaale alınmadı, öyle oldu, böyle oldu. Şu anda varsayalım her konuda suçlu benim, kabulüm. Biz aldık 9.67, hani buraya kimi koysak yüzde 60, kola kutusu koysak yüzde 60 oy alır diyenler vardı ya, düşün 9.67'yi, Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 51'le bize rağmen kazanabilirdi, matematik öyle söylüyor ama olmadı. Şimdi o suçlu, bu suçludan ziyade insanların bu maskeli balodan, bu siyasetçilerin başlarının çok mutlu olduğunu gördüm. Çok rahatları yerinde" ifadelerini kullandı.

'TÜRK SİYASETİNDE BU ŞEKİLDE CIVIKLIK, AYIP ASLA OLMAMIŞTIR'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Edirne'de yaptığı konuşmaya değinen Akşener, "Biri çıkıyor diyor ki; Edirne'ye geliyor Sayın Özgür Özel diyor ki; 'sakın ola ki CHP'nin dışında bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanır. İYİ Parti'nin de adayı olgunluk gösterip ayrılmalıdır' diyor. Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı. Öbürü de çıkıp diyor ki; 'Sakın ola AK Parti dışında başka bir yere oy vermeyesiniz, oylar bölünür, CHP gelir.' İşte Halil İbrahim Sofrası, işte bayram sofrası dediğim şey bu. Bu rahat seçmenin sorununu görmeden çok kolay oy almayı sağlamış. Biz bunu 2023 seçimlerinden sonra reddettik. Enteresan bir biçimde hür ve müstakil olarak bu seçime katılmak kararını verdiğimizden beri, meğerse CHP'yi destekleyen, diğer muhalefette bulunan DEM'i destekleyen, TİP'i destekleyen ne kadar gazeteci, gazetecimsi, televizyon ne vardıysa 24 saat bize hakaret ediyor, iftira ediyor. Öbür tarafa bakıyorsunuz, iktidarı destekleyen muhteremlerin tamamı yine bize çakıyor. Demek ki biz iki tarafın alttan el ele verip, yukarıdan vatandaşa çok enteresan bir tavır koydukları bir oyunu bozmuşuz ama bozmayı kabul edene kadar 'acaba diğer yönden düzeltebilir miyiz?' diye harcadığımız zaman 6 yıl" diye konuştu.