Geri Dön
Politika Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı Antalya'da yapılacak

Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı Antalya'da yapılacak

Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı, 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek.

Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı Antalya'da yapılacak

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, 5'inci İslami Dayanışma Oyunları ve 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları başta olmak üzere üst düzey spor organizasyonlarının ardından bu kez de Avrupa sporuna yön veren isimleri Antalya'da ağırlamaya hazırlanıyor. Avrupa Konseyi 17'nci Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ev sahipliğinde 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek.

Konferansa; Avrupa Konseyi Genel Sekreteri/Genel Sekreter Yardımcısı, Avrupa Kültürel Varlıkların Korunması Sözleşmesi ve Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşmasına (EPAS) üye ve gözlemci olan 54 ülkenin spordan sorumlu bakanları, EPAS Danışma Komitesi üyesi UEFA ve FIBA gibi 29 uluslararası spor kuruluşunun ve diğer uluslararası spor kuruluşlarının (IOC, IPC, FIFA, WADA vb.) başkanları ile üst düzey heyetleri, uluslararası kamuoyunda görünürlüğü olan sporcular ve yöneticiler ile sporda şiddet, doping ve yolsuzluk ile ilgili anlaşmaların uygulamalarını takip ve koordine eden yetkililer ve ulusal ve uluslararası basın mensupları katılacak. Konferans, Avrupa başta olmak üzere uluslararası organizasyonlar ve sportif faaliyetlere yönelik çalışmaların istikametini belirleyerek spor politikasının başat konularının en üst düzeyde müzakere edilmesini sağlayan, spor alanında devletlerarası iş birliğini teşvik eden en önemli araçlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

BAKAN KASAPOĞLU: TÜRKİYE HAK ETTİĞİ SEVİYELERE ULAŞACAK

Konferansa ilişkin değerlendirme yapan Bakan Kasapoğlu, Avrupa'nın önde gelen spor otoritelerini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her alanda çok büyük hedefleri olan Türkiye'nin, genç nüfusu, eşsiz medeniyet birikimi ve milletin de güçlü desteğiyle spor alanında da dev hedefleri gerçekleştireceğine inandığını kaydeden Kasapoğlu, inanç ve kararlılıkla atacakları adımlar sonucunda Türkiye'nin spor alanında uluslararası düzeyde hak ettiği seviyelere yakın gelecekte ulaşacağını vurguladı.

Spor endüstrisinin küresel bir olgu olarak bütün dünyaya yayılmış, ekonomik hacmi, sosyolojik etkileri ve kültürel sonuçlarıyla önemini kanıtlamış bir endüstri olduğuna işaret eden Bakan Kasapoğlu, bu nedenledir ki doğrudan ve sürekliliği temel alan bir iletişim stratejisiyle Türkiye’nin dünyanın önde gelen spor ülkelerinden birisi olması konusunda çalışma yürüttüklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, Antalya’da üç gün sürecek konferansın, Türk sporunun uluslararası alandaki etkinliğini daha da pekiştireceğine dikkat çekti.