Geri Dön
Politika Bakan Çavuşoğlu, Hindistan’da temaslarına devam ediyor

Bakan Çavuşoğlu, Hindistan’da temaslarına devam ediyor

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Hindistan’da temaslarına devam ediyor

Bakan Çavuşoğlu, Abdullah bin Zayed ile yaptığı görüşmede ekonomik işbirliği başta olmak üzere ikili ilişkilerin ele alındığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu İspanyol mevkidaşı Albares ile yaptığı görüşmeye dair de “Kapsamlı ortağımız İspanya’nın Dışişleri Bakanı’na güçlü deprem destekleri için teşekkür ettik. NATO genişlemesi ve Ukrayna’daki durumu görüştük” açıklamasında bulundu.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de temaslarına devam eden Bakan Çavuşoğlu, Sri Lanka Dışişleri Bakanı Ali Sabry, Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira ve Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde bakanlara, deprem nedeniyle gösterdikleri destek için teşekkür ettiğini belirten Çavuşoğlu Sri Lankalı mevkidaşı Sabry ile yaptığı görüşmeye dair “Ulaştırma işbirliğimizi ele aldık” ifadelerini kullandı.  Çavuşoğlu Brezilyalı mevkidaşıyla yaptığı görüşmeye dair ise “Bölgesel konularda işbirliğimizi devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Hırvat mevkidaşı Radman’la görüşmesinde Balkanlardaki son durumun ele alındığını belirtti.