Geri Dön
Politika Bakan Ersoy Çocuk Korosu'nun 23 Nisan konserine katıldı

Bakan Ersoy Çocuk Korosu'nun 23 Nisan konserine katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Çoksesli Çocuk Korosu'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel konserini izledi. Bakan Ersoy şehit polis memuru Hüseyin Gül'ün 12 yaşındaki oğlu Talha'nın yağlı boya resim sergisini de ziyaret etti.

Bakan Ersoy Çocuk Korosu'nun 23 Nisan konserine katıldı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara'da gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel konserinde Devlet Çoksesli Çocuk Korosu'ndan 160 çocuk 17 farklı eseri seslendirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konsere katılarak çocukların seslendirdiği marşları dinledi. Bakan Ersoy, konser başlamadan önce CSO Ada Ankara'da çocuklar tarafından mini bir konserle karşılanarak, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün projesi olan 81 ilden çocukların eserlerinin yer aldığı 'Mutlu Çocuk Yüzleri' sergisinin açılışına katıldı. Ardından Bakan Ersoy, şehit polis memuru Hüseyin Gül'ün oğlu Talha Gül'ün CSO Ada Ankara'daki yağlı boya resim sergisini ziyaret etti. Bakan Ersoy, Talha'nın annesi Tuğba Gül’den, oğlunun yağlı boya ve sanata olan ilgisini dinledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel konserinde Devlet Çoksesli Çocuk Korosu tarafından, 17 farklı eserin seslendirildiği konseri Mine Özalp yönetti, piyanoda ise Özgün Ersoy yer aldı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde, Devlet Çoksesli Çocuk Korosu'ndan 160 çocuk Türkiye'yi ve milli mücadeleyi anlatan marşlar söyledi. 23 Nisan özel konserinde izleyenler unutulmaz anlar yaşadı.