Geri Dön
Politika Bakan Göktaş: Şehit yakını, gazi ve gazi yakını 591 kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik

Bakan Göktaş: Şehit yakını, gazi ve gazi yakını 591 kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Her zaman, her konuda, bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 591 kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik. Ben tekrar şehitlerimizin emaneti olan kardeşlerimize ve gazilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Göktaş: Şehit yakını, gazi ve gazi yakını 591 kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik

Bakan Göktaş, Ankara'da bir otelde, Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bugün, şehit, gazi ve gazi yakınlarından oluşan 591 kişinin kamu atamasının yapıldığını duyuran Bakan Göktaş, “Her zaman, her konuda, bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün, şehit yakını, gazi ve gazi yakını 591 kardeşimizin atamasını gerçekleştirdik. Ben tekrar şehitlerimizin emaneti olan kardeşlerimize ve gazilerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

'49 BİN 901 ŞEHİT YAKINI KAMUDA İSTİHDAM EDİLİYOR'

Şehit ve Gazi yakınları için yeni sosyal hizmet modellerini hayata geçirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Şehitlerimizin ailelerini kendi ailemiz bildik. Kıymetli anne ve babalarına düzenli aylık bağlayarak destek olmaya çalışıyoruz. Kamuda istihdam hakkının kapsamını genişlettik. Bugün gerçekleştirdiğimiz 591 atama ile birlikte 49 bin 901 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdam edilmesini sağladık” dedi.

‘649 BİN ŞEHİT AİLESİ VE GAZİLERİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİK’

Ayrıca ağır engelli gazilerin aylıklarıyla birlikte, asgari ücretin iki katı tutarında bakım desteği verdiklerini belirten Göktaş, “Çalışan gazilerimizin maluliyet aylığını devam ettirdik. Bugüne kadar 649 bin şehit ailesi ve gaziyi evlerinde ziyaret ettik. Devletimizin maddi ve manevi tüm imkânlarını sizler için seferber etmeye devam edeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

‘AZİZ MİLLET FEDAKARLIKLARINIZI ASLA UNUTMAYACAK’

Şehitlerin emanetini korumayı ve gazilerin her daim yanında olmayı vatani bir görev bildiklerini dile getiren Göktaş, “Daha önce de dile getirdiğim gibi en sevdiklerini bu vatan uğruna feda etmiş siz kıymetli kardeşlerimiz için ne yapsak az. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılında Büyük Kahramanlar Ailesi’nin her bir ferdinin refahını en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu aziz millet sizin fedakarlıklarınızı asla unutmayacak” dedi.