Geri Dön
Politika Bakan Güler'den Irak Türkmen Cephesi'ne ziyaret

Bakan Güler'den Irak Türkmen Cephesi'ne ziyaret

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret etti.

Bakan Güler'den Irak Türkmen Cephesi'ne ziyaret

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bakan Güler’in Irak'taki ziyaretlere devam ettiği belirtilerek, "Bakan Güler, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesinin ardından Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret etti. Güler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf Selim ve beraberindeki heyet ile bir araya gelerek bölgedeki savunma ve güvenlik konularıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bakan Güler ve Genelkurmay Başkanı Gürak, Aydın Maruf Selim’i ziyaretinin ardından IKBY İçişleri Bakanı Rebar Ahmet Halit ile de bir araya geldi" denildi.

IKBY BAŞBAKAN YARDIMCISI TALABANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile bir araya geldi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Erbil'de temaslara devam ediyor. Bakan Yaşar Güler, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile de bir görüşme gerçekleştirdi" denildi.

'ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞUNU ZİYARET ETTİ'

Milli Savunma Bakanlığı tarafından ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile gittiği Irak’ta, Erbil Başkonsolosluğumuzu ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve başarılar diledi" denildi.