Geri Dön
Politika Bakan Kacır, Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin açılışına katıldı

Bakan Kacır, Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin açılışına katıldı

Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Bakırköy'de bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleşti.

Bakan Kacır, Uluslararası Kuluçka Merkezi'nin açılışına katıldı

Açılış töreninde konuşan Kacır, dünyanın büyük bir değişim yaşadığını vurgulayarak: "Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarma çabamızda bizlere güç çarpanı olacak dev bir Ar-Ge, inovasyon ve yenilikçilik ekosistemi inşa ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki ülkemizin en kıymetli hazinesi insan kaynağımıza yatırım yapmaya devam edersek, girişimlerimizi finansman kaynaklarıyla, nitelikli altyapı ve programlarla buluşturursak 2030 yılında 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedefini gerçeğe dönüştüreceğiz. İşte bu anlayışla, TEKNOFEST’le gençlerimizin hayallerinin peşinden koşmasına fırsat sunuyor ve fikirlerini girişimlere dönüştürmelerini teşvik ediyoruz.


Cumhuriyetimizin 100. yılında; İstanbul, Ankara ve İzmir’de dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i gerçekleştirdik" dedi. Kacır, "Takeoff Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve TEKNOFEST bünyesinde ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz girişim yarışmalarıyla gençlerimizin yanlarında yer aldık. Tech-InvesTR programı, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, Bölgesel Girişim Sermayesi Fon Çağrıları ve Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu başta olmak üzere farklı fonların fonu ve eş finansman mekanizmalarıyla kamu kaynaklarının girişimcilerimiz için çarpan etkisi oluşturmasını sağlıyoruz.

Turcorn 100 programımızla da unicorn adayı başarılı teknoloji girişimlerimizin küresel pazarlara açılarak daha hızlı ölçeklenmesi için destekler sunuyoruz. İstanbul’u teknoloji girişimlerinin global buluşma noktasına dönüştürerek girişimcilikte dünyanın ilk 20 merkezinden biri hâline getireceğiz. Yakın zamanda yürürlüğe alacağımız Tech Visa da bu amaç için tasarladığımız bir program. Türkiye olarak, İsrail’in Filistin’deki işgalci zihniyetinin karşısında durmaya her zaman devam edeceğiz. Türkiye olarak, 1967 sınırları temelinde özgür ve bağımsız Filistin devleti kurulana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. Program, açılış töreninin ardından Bakan Kacır'ın Kuluçka Merkezi'ni gezmesiyle son buldu.