Geri Dön
Politika Bakan Yanık, Osmaniye'de

Bakan Yanık, Osmaniye'de

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Bakan Yanık, Osmaniye'de

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü, törenle kutlandı. Törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, anıta çelenk koyduktan sonra Andırın Caddesi'nde temsili olarak Kuvayimilliye birliklerini karşıladı. Mehteran eşliğinde şehir turu atan Bakan Yanık, stadyumda düzenlenecek törene katılmak için hareket etti.


İLÇEYE 2 MÜJDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü nedeniyle stadyumda düzenlenen törene katıldı. Burada konuşan Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını ve ilçeye müjdelerini iletti. Bakan Yanık, Kadirli-Ceyhan ve Kadirli-Osmaniye duble yolunun projelerinin yapıldığını, en kısa sürede hizmete açılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ulaştırma Bakanlığı’na talimat verdiğini aktardı. Kadirli’ye 3 anaokulu yapılacağını da anlatan Bakan Yanık, Rasim Ünal İlkokulu’nun yıkılarak buraya yeni ilkokul yapılacağını dile getirdi.

'VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR'

Aynı acıya ağlayıp aynı başarıya sevinildiği sürece bir ve beraber olunduğunu kaydeden Bakan Yanık, “Bu yürekten gelen duygu, masa başında yazılan manifestolarla kurgulanan siyasetle oluşmaz. Oysa hesap kitapla ülke yönetileceğini sananlar, milletini sevmeyi de kendilerince masa başı bir mesele olarak anlıyorlar. Vatan toprağı kutsaldır, vatan toprağının kutsal olduğunu en iyi bilen illerden birisi burası. Bir karışına can feda etmenin ne demek olduğunu en iyi bu toprakların insanları bilir ve günü geldiğinde bu toprağın insanı masa başı siyasetçilerine de yine en güzel hak ettiği cevabı verir” dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunu gösterisi düzenlendi. Bakan Yanık, gösteriyi izledikten sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi. 

AZRA'NIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Temaslarda bulunmak üzere Osmaniye’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, üniversite öğrenimi gördüğü Antalya’da öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Kadirli ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Mezide ve Mustafa Haytaoğlu çiftine başsağlığı dileyen Bakan Yanık, ailenin yanında olduklarını ve davayı takip ettiklerini belirterek, "Kadına yönelik şiddet her zaman kırmızı çizgimizdir. Şiddetin karşısında kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla duracak, şiddeti ortadan kaldıracağız.” dedi.

Ziyaretin ardından Bakan Yanık, Osmaniye Valiliği’ne geçti. Bakan Yanık, burada Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekilleri İsmail Kaya, Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yanık, Vali Erdinç Yılmaz ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.

Bakan Derya Yanık daha sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, kurumlar arası Bocce Müsabakalarında dereceye giren Vali İsmail Fırat İlkokulu, Yeşilay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin takım ve sporcularına kupalarını takdim etti.

Temaslarını sürdüren Derya Yanık, Rahime Hatun Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Şükriye Erdoğan ve gül yetiştiricisi kadınlar tarafından çiçek takdim edildi. Buradan Osmaniye Kadın ve Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine geçen Bakan Yanık'a, kooperatif başkanı Havva Saçıkara Çetin, Osmaniye Yöresel Fıstık Maketini ve fıstık figürlü anahtarlık hediye etti.

Bakan Yanık, buradaki programından sonra Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığına ziyaretler gerçekleştirdi.