Geri Dön
Politika Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘can dostları’ için projelerini tanıttı

Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘can dostları’ için projelerini tanıttı

AK Parti Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, can dostları için ilçede gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini tanıtıp, ilçeye 3 yeni hayvan parkı ile hayvan mezarlığı kazandıracaklarını söyledi. Geçici olarak hizmet veren Yenişehir Pazaryeri'ni kendi enerjisini üretebilen, Avrupa standartlarında kapalı Pazar yeri olarak hizmete sunacaklarını, açığa çıkan alanı ise rekreasyon alanına dönüştürüp, tüm hayvansever derneklerimiz ve gönüllülerimizin ortak kullanımına uygun şekilde inşa ederek Sivil Toplum Kuruluşu Kampüsü olarak hayata geçireceklerini de kaydetti.

Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘can dostları’ için projelerini tanıttı

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, can dostları için ilçede gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini tanıttı. Kültürpark'taki tanıtımda can dostlara yönelik hazırlanan mobil veteriner kliniği projesiyle yaralı, hasta ve kaza geçirmiş hayvanlara 7 gün 24 saat anında müdahale edileceği bildirildi. Ayrıca ilçeye 3 yeni hayvan parkı, hayvan mezarlığı gibi birçok proje kente kazandırılacağı kaydedildi. Tanıtımda konuşmasında, hayvanların zihinden yoksun akıl yürütemediği söylense bile tam tersini düşündüklerini belirten Çankırı, "Evimizde, işyerimizde ya da sokağımızın başında görmeye alışık olduğumuz bu dilsiz canlılar, gün geçtikçe yanlış yöntemlerle maalesef artık tehlike arz eden canlılar oldu. İzmir'de de yerel yönetimler olarak artık bu eksikliği tamamlamak adına bizlerde belediye başkan adayları olarak iyi rol model olan belediyelerimizden de esinlendik. Bugün sizin de görmüş olduğunuz gibi Balıkesir Belediyesi, kısırlaştırma, aşılama ve beslenmelerini yaptığı araçlarıyla birlikte burada bizlerle birlikte. Biz burada yeniden bir şeyleri keşfetmeyeceğiz. Çok iyi olan belediyeler var. Bizlerde bu hizmetleri kentte vatandaşlarla buluşturacağız" dedi.

Çankırı konuşmasına projelerini şöyle sıraladı:

"Can dostlarımız için 'Tam zamanı' dedik. Can dostu hastanemiz olacak. Hastanemizde online izlenebilecek rehabilitasyon merkezleri, veteriner kliniklerimiz, mesailer dışında hizmet verecek hay ambulanslarımız olacak. Kısırlaştırmada randevu sistemleri, 24 saat bakım evi hizmeti olacak. Uygun fiyatlı pet oteller inşa edeceğiz. Sürekli sahada göreceğimiz mobil kliniklerimiz var. Atıkları proteinle birleştireceğimiz mama üretim tesislerimizi kuracağız. Can dostlarımızı sahiplenenlere mama ve maddi destekte bulunacağız."

‘HAYVAN PARKURLARINA KADAR BİRÇOK ALAN YARATILACAK’

İlçede belirlenen alanlarda 'Can Dostum' parkları yapacaklarını da belirten Çankırı, "Hayvan parkurlarına kadar birçok alan yaratılacak. Can dostlarımızın bir mezarlığı yok. Onlar için de Konak sınırları içinde kaydı ve çipi olan can dostlarımız için defin alanları oluşturacağız. Ayrıca Konak Belediyesi tarafından kayda alınan, aşılanması yapılan sahipsiz can dostlarımızın da aynı alana gömülmesi, bizler adına en önemli görevdir. Bizlere emanet olan can dostlarımıza en iyi şekilde bakacağız ve uzun vadeli hizmet vereceğimize söz veriyoruz" dedi.

Konak Tüneli yakınlarındaki bir bölgede can dostları için yaşam alanı oluşturacaklarını vurgulayan Çankırı, "Hem kameralarla izlenebilecek. Hem de sivil toplum kuruluşlarımız istedikleri gibi besleme yapabilecek, zaman geçirip sosyalleşebilecek. Çocuklarını götürüp etkinlik yapabilecekleri bir alan haline gelecek" diye konuştu.

İlçeye 3 yeni hayvan parkı kazandıracaklarına da dikkat çeken Çankırı, "Geçici olarak hizmet veren Yenişehir Pazaryeri'ni kendi enerjisini üretebilen, Avrupa standartlarında kapalı Pazar yeri olarak hizmete sunuyoruz. O bölgede açığa çıkan alanı rekreasyon alanına dönüştürerek tüm hayvansever derneklerimiz ve gönüllülerimizin ortak kullanımına uygun şekilde inşa edeceğimiz Sivil Toplum Kuruluşu Kampüsü'nü hayata geçiriyoruz. Böylelikle dernek üyeleri ve gönüllüler çalışmalarını yürüteceği bir kiralık ofis, elektrik ve su derdi olmadan çalışmalarını, ücretsiz şekilde sürdürebileceği bir yer haline getiriyoruz. Kadifekale'nin alt tarafında kalan cephanelik olarak geçen bölgeyi ise can dostlarımıza yeni yaşam alanı olarak hayata geçireceğiz" dedi.

Ceyda Bölünmez Çankırı, kendilerine destek veren sivil toplum kuruluşları ile mobil araçları ve ekiplerini İzmir'e yollayan Balıkesir Belediyesi can dostları için farkındalık yaratan AK Partili Belediyelere teşekkür ederek konuşmasın tamamladı. Proje tanıtımının ardından hayvanseverlere mama dağıtımı yapıldı.