Geri Dön
Politika Destici: Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV de KDV de alınmasın

Destici: Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV de KDV de alınmasın

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bir köylü çocuğu olarak sizler gibi çiftçiliğin, tarımın içinden gelen birisi olarak çiftçilerimizin problemlerini biliyorum. Mazot desteğinden tohum, gübre ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin yem desteğine kadar, ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 'Çiftçinin kullandığı mazottan, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de Katma Değer Vergisi (KDV) de alınmasın' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Destici: Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV de KDV de alınmasın

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bala ilçesinde 'Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Destici, partisinin Bala Belediyesi'ni kazanması halinde bölge halkının taleplerini karşılamak için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, "Gölbaşı'nda da Gölbaşılı kardeşlerimizin teveccühüyle çok güçlü bir durumdayız. Yapılan anketlerde de önde gidiyoruz. Bir gevşeklik gösterilmediği takdirde ben bu bölgede, hem Bala'da hem de Gölbaşı'nda seçimi kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Sizler yetkiyi vereceksiniz, biz de gereğini yapacağız" dedi.

'TARIM VE HAYVANCILIK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK'

BBP'li belediyelerde sokakları uyuşturucu satıcılarından, yankesicilerden temizleyeceklerini ifade eden Destici, "Aynı zamanda kadınlarımızın, çocuklarımızın, sabah namaza giden yaşlılarımızın korkulu rüyası haline gelen başıboş, saldırgan, sokak köpeklerinden de temizleyeceğiz. Çiftçi dostu bir belediyecilik gerçekleştireceğiz. Burası tarım ve hayvancılığın en yüksek düzeyde yapıldığı bir bölgemiz. Dolayısıyla da bir köylü çocuğu olarak sizler gibi çiftçiliğin, tarımın içinden gelen birisi olarak çiftçilerimizin problemlerini biliyorum. Mazot desteğinden tohum desteğine, gübre desteğine, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin yem desteğine kadar, bunların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 'Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV de KDV de alınmasın' diyoruz. ÖTV adı üzerinde, özel tüketenden alacaksınız. Üretenden, ne üretiyorsa üretsin ister tuğla üretsin, ister pancar üretsin, ister nohut üretsin, ister şurada bir ev aleti üretir; bundan vergi alınmaz. Adam üretir, satar, kazanıyorsa vergisini öder. Onun için tarım ve hayvancılık bizim önceliğimiz olacak" diye konuştu.

Destici, emeklilerin geçim sıkıntılarını dile getirerek, "Bugün özellikle düşük maaş alan, 10 bin lira maaş alan emeklilerimizin; şayet tek maaşı varsa ve evine başka gelir girmiyorsa, evi kiraysa vay haline. İşte dolayısıyla da o hali düzelteceğiz. Merkezi hükümet olarak da düzeltmek zorundayız. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında zam, kök maaşa yapılınca maalesef maaşlar 7 bin 500 lirada kaldı. Biz o zaman çok gayret ettik, çok uyardık. Dedik ki, 'Bu kök maaş hikayesini geçin, maaşlarda madem yasal değişiklik yapılıyor, 7 bin 500 liraya en düşüğünü yasal olarak da çıkartın ve zammı onun üstüne koyun'. Eğer bu teklifimiz kabul görseydi temmuzda en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacaktı. Bugün de 15 bin lira olacaktı. Vakit geç değil. Bunlar yapılabilir ve yapılması için biz her türlü gayreti göstereceğiz" dedi.(DHA)