Geri Dön
Politika Doğu ve Güneydoğu’da seçmen Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başında

Doğu ve Güneydoğu’da seçmen Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başında

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenler sandık başına giderek oy verme işlemlerine başladı.

Doğu ve Güneydoğu’da seçmen Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başında

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenler Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için sandık başına gitti. Sandık görevlileri yemin edip yerlerini aldıktan sonra saat 08.00’da oy verme işlemleri başladı. Diyarbakır’da 4’ü merkez 17 ilçede 1 milyon 143 bin 887 seçmen için 3 bin 675 sandık kuruldu.

Mardin’de 10 ilçede kurulan bin 843 sandıkta 542 bin 46 seçmen, Şırnak merkez ve 6 ilçede kurulan 1024 sandıkta 324 bin 61 seçmen, Elazığ merkez ve 10 ilçede kurulan bin 631 sandıkta 430 bin 745 seçmen, Batman merkez ve 5 ilçede kurulan 1305 sandıkta 399 bin 377 seçmen, Bingöl merkez ve 7 ilçede kurulan 709 sandıkta 193 bin 535 seçmen oy kullanacak. Sabah erken saatlerde okul önlerine gelen seçmenler, oy verme işleminin başlamasıyla sandıkların başına gelerek oylarını kullandı. Diyarbakır’da saat 17.00’da sona erecek oy verme işleminin ardından oy torbalarının getirileceği Diyarbakır Adliyesi ek binasında da güvenlik önlemleri alındı. Binanın bulunduğu Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi trafiğe kapatılarak bariyerler konuldu.


ŞIRNAK’TA 14 MAYIS’TAN SONRA 18 YAŞINA GİREN GENÇLER DE OYUNU KULLADI

Şırnak merkez ve 6 ilçede kurulan bin 24 sandıkta 324 bin 61 seçmen oy kullanırken, kentte 14 Mayıs’tan sonra 18 yaşına giren 324 genç seçmen de ilk kez sandık başına gitti.

18 Mayıs doğumlu Suzan Ülger, Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu’na gelerek 1037 Nolu sandıkta ilk oyunu kullandı. Ülger, heyecanlı olduğunu belirterek, “18 yaşına yeni girdim. 14 Mayıs’ı 4 gün ile kaçırdım. Şimdi verdim oyumu. Güzel hissediyorum. Umarım ülkemiz için en hayırlısı olur. Hayırlı uğurlu olsun hepimiz için” dedi.

23 Mayıs doğumlu Musa Tatar ise Mehmet Emin Acar İlkokulu'nda 1068 Nolu sandıkta ilk defa oy kullandı. Tatar, seçimin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

HASTANEDEN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde tedavi gören astım hastası Mehmet Mustafa Bilici (57), Evde Sağlık Hizmetleri'ne bağlı görevlilerin eşliğinde oy vereceği okula gitti.

Sur ilçesi Ziya Gökalp İlkokulu'nda oyunu kullanan Bilici, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ederek, tüm sağlıkçılara teşekkür etti. Bilici, ardından yine ekip eşliğinde hastaneye götürüldü.

SİİRT'TE 7 EKİP GÖREV YAPIYOR

Siirt'te de çeşitli hastalıkları bulunan Vecide Altın (91) ile Fettah Özer (89), ambulanslarla götürüldükleri okullarda, ekiplerin yardımı ile oylarını kullandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, "Hasta olup, sandığa gelemeyecek vatandaşlarımıza bir çağrı yaptık. 2'nci tur seçimlerimize 7 ekip ile 19 personelimizi görevlendirdik. Sabah oy verme işlemi ile çalışmalara başladılar. Ekiplerimizin yetmediği durumlarda da Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarımızdan ek ekip de görevlendireceğiz" dedi.

SEDYE İLE TAŞINIP, OYUNU KULLANDI

​Bingöl'de ise yatağa bağımlı Hatice Karasungur (90), durumunu bildirip, yardım istedi. Yenişehir Mahallesi'ndeki evinden sağlık ekiplerince alınan Karasungur, ambulansla Serkan Akyaz İlk ve Ortaokulu'na götürüldü. Karasungur, kombinasyon sedye ile taşınarak sandıkta oyunu kullandı.

Selim KAYA- Mesut BUDRAÇ- Akif ÖZALP- Aziz ÖNAL/DİYARBAKIR, SİİRT, BİNGÖL, (DHA)

BELEDİYE BAŞKANI OY KULLANMAYA TOGG İLE GELDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları, Cumhurbaşkanı Seçimi 2’nci oylaması için oy kullanacağı Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu’na makam aracı olarak belediyeye alınan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un TX10 modeli ile geldi. 1326 nolu sandıkta oyunu kullanan Şerifoğulları, “Eşim ve çocuklarımla birlikte oy kullanmaya geldik. Ülkemizde bugün yaklaşık 60 milyon insanımız tercihlerini kullanacaklar.

Demokrasi bayramı içerisinde hiçbir sıkıntı olmadan insanlarımız, tercihlerini kullandılar. İnşallah, bugün de yine demokrasi şöleni içerisinde hiçbir sorun ve sıkıntı olmadan insanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü cumhurbaşkanını seçecekler.

Seçimlerin başta ilimiz olmak üzere ülkemize, tüm dünyaya hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Resmi olarak ilk kurumlar içerisinde Togg’u alan kurum Elazığ Belediyesi oldu. Bizler bundan sonraki süreçte makam aracı olarak Togg’umuzu kullanacağız. Togg’umuzu ilimizde ilk kullanan belediye başkanı olmaktan dolayı gururluyuz, onurluyuz” diye konuştu.

Oy kullanmaya gelenler Togg ile hatıra fotoğrafı çekti.

Tekin YALÇINKAYA/ELAZIĞ, (DHA)

OYLAR TORBALARLA ADLİYEYE GETİRİLİYOR

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için saat 08.00’da başlayan oy verme işlemi, 17.00’da sona erdi. Diyarbakır, Bingöl, Batman, Mardin, Siirt ve Tunceli’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oyların sayımına geçildi. Diyarbakır’da sayımı biten sandıklardaki oylar torbalara konarak, geniş güvenlik önlemlerinin aldığı Diyarbakır Adliyesi ek binasına getiriliyor.






Salih KESKİN, Akif ÖZALP, Serhat Ozan YILDIRIM, Bayram AYHAN/DİYARBAKIR, (DHA)