Geri Dön
Politika Erbaş: Gazze halkının yalnız bırakılması tarihin affetmeyeceği bir davranıştır

Erbaş: Gazze halkının yalnız bırakılması tarihin affetmeyeceği bir davranıştır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulundu. Filistin'deki Refah Sınır Kapısı ve acil insani yardım konusuna değinen Erbaş, "Gazze halkının bu ahlaksız işgal ve istila girişimine karşı verdiği mücadele dinen ve uluslararası hukuk açısından meşrudur, her bakımdan desteklenmesi ümmetin üzerine farzdır. Gazze halkının yalnız bırakılması insanlık adına büyük bir utançtır ve tarihin affetmeyeceği bir davranıştır" dedi.

Erbaş: Gazze halkının yalnız bırakılması tarihin affetmeyeceği bir davranıştır

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Erbaş daha sonra Ayasofya Camii önünde beraberindeki heyet eşliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuşmasının başında Erzincan'da yaşanan maden faciasına değinen Erbaş açıklamasında İsrail saldırılarını kınadı, Refah Sınır Kapısı ve acil insanı yardım faaliyetlerine değindi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama sonrasında Ayasofya Camii'nden ayrıldı.

"REFAH SINIR KAPISINDAN İNSANİ YARDIMIN GİRMESİ DERHAL SAĞLANMALI"
"Siyonist İsrail, uluslararası mahkeme kararlarını hiç umursamamakta ve bütün dünyanın gözü önünde çok büyük bir katliam ve soykırım suçu işlemektedir" ifadesini kullanan Erbaş, "Yazıklar olsun ki, masum insanlara karşı işlediği katliam ve soykırıma destek veren bir takım güç merkezleri, katiller sürüsünü daha da cesaretlendirmektedir. Şimdi de gözü dönmüş caniler, yüzbinlerce insanın sığındığı ve güvenli bölge ilan edilen Refah şehrine saldırmaktadırlar. Bu da İsrail'in insanlık düşmanı ve saldırganlık üzerine kurulu gerçek karakterini ve azgınlığını en açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Siyonist İsrail'in, Gazze'ye ve yüz binlerce masum insanın sığınağı olan Refah şehrine yönelik saldırıları derhal durdurulmalıdır. Refah sınır kapısından insani yardımın girmesi derhal sağlanmalı; elektrik ve su başta olmak üzere en temel ihtiyaçların Gazze'ye ulaştırılabilmesi ve yaralıların çevre ülkelerdeki hastanelere nakledilebilmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi.

"GAZZE HALKININ VERDİĞİ MÜCADELENİN DESTEKLENMESİ HER BAKIMDAN ÜMMETİN ÜZERİNE FARZDIR"
Ali Erbaş, "Başta Gazze olmak üzere Filistin halkının yurtlarından çıkarılması, topraklarının işgal edilmesi asla kabul edilemez. Gazze halkının bu ahlaksız işgal ve istila girişimine karşı verdiği mücadele dinen ve uluslararası hukuk açısından meşrudur, her bakımdan desteklenmesi ümmetin üzerine farzdır. Zalim İsrail'in karşısında, mazlum Filistinlilerin yanında yer almak herkes için insanî ve vicdani bir sorumluluktur. Gazze halkının yalnız bırakılması insanlık adına büyük bir utançtır ve tarihin affetmeyeceği bir davranıştır. Dolayısıyla Filistin'i ve mazlumları korumak için ne yapılması gerekiyorsa derhal yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

"İSRAİL SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDİLMELİ"
Erbaş, "İsrail savaş suçlusu ilan edilmeli ve Gazze'de hak, hukuk ve adalete uymayan saldırıları sebebiyle zalimlere hesap sorulmalıdır. Siyonist İsrail şunu bilmelidir ki dinen ve aklen hiçbir geçerliliği ve gerçekliği olmayan arz-ı mevud hayallerine asla ulaşamayacaktır" diye konuştu.

"BOYKOTLARA DEVAM EDİLMESİNİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULUYORUZ"
Erbaş, "Son olarak haksızlık ve zulme karşı sivil protestolara, boykotlara devam edilmesinin önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu yüzden İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı dünyanın dört bir yanında gösteri yapan fikri hür vicdanı hür cesur insanlara İstanbul'dan en kalbi hürmet ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz" dedi.