Geri Dön
Politika İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu STK temsilcileriyle iftarda buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu STK temsilcileriyle iftarda buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, STK temsilcileri ile iftarda bir araya geldi. İmamoğlu, "Çok değerli kuruluşlarımızla bir aradayız, sivil toplum ve diğer kuruluşlarımızla. Hemşeri dernekleri bu toprakların özellikle kültürel çeşitliliğini yaşamak ve yaşatmak adına da önemli bir yerde duruyor. Tabi çok önemli de bir irade koyuyor ortaya bunu da önemsiyorum. Bunu da çok önemli buluyorum" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu STK temsilcileriyle iftarda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında STK temsilcileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, "Çok değerli hemşerilerim, Ramazan ayının bize hatırlattığı en güzel duygulardan biri şüphesiz dayanışma duygusu. Tabi birlikte olmak, darda olanın yanına koşmak, dayanışma duygusunu her daim canlı kılmak Ramazan'ın en güzel öğretilerinden birisidir bize. Ramazan aynı zamanda, eşitlik, adalet, birlik ve beraberlik duygularının insan olarak hepimize teker teker hatırlattığı günlerden birisi. Onun için, bugünün sofrasına İstanbul'umuz adına bu değerli iftar soframızın adına 'Birlik Sofrası' diyoruz. Birlik soframıza hoş geldiniz. Hep birlikte Ramazan ayımız mübarek olsun. Çok değerli kuruluşlarımızla bir aradayız, sivil toplum ve diğer kuruluşlarımızla. Hemşeri dernekleri bu toprakların, özellikle kültürel çeşitliliğini yaşamak ve yaşatmak adına da önemli bir yerde duruyor. Tabi çok önemli de bir irade koyuyor ortaya, bunu da önemsiyorum. Bunu da çok önemli buluyorum. Tabi, şu yönünü de söylemek isterim; hemşeri derneklerimiz bu güzel cennet vatanımızın farklı kültürlerini, farklı yaşam biçimlerini temsil eden muazzam bir topluluk ama her zaman ifade etmek isterim, hemşeri derneklerimiz aynı zamanda İstanbul'umuzun, ben her birini İstanbullular derneği olarak da kabul ediyorum ve bu güzel kentin, İstanbulluları olarak, alt kimlik olarak temsil ettikleri farklı şehirler de olsa bu şehrin birlik ve beraberliğini de teminatı olduklarının da altını çizmek istiyorum. Bu duygularla sizleri misafir ediyorum" dedi.

 "TOPLUMUN SAHİP OLDUĞU KÜLTÜREL FARKLILIKLARI YAŞATMANIN EN ÖNEMLİ ARACILARINDAN BİRİDİR"

İmamoğlu, "Sivil toplum kuruluşları, toplumun sahip olduğu kültürel farklılıkları yaşatmanın en önemli aracılarından biridir. Bununla birlikte tabi toplumsal sorunlara ayna tutan, kamu ile sivil alan arasında bağ kuran, bizi toplumla buluşturan çok önemli yapılar. Göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız işlerde sivil toplumla pek çok paydaşlık kurduk. Kurduğumuz bu paydaşlıklarda olduğu gibi, önümüzdeki dönemlerde de sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç ve sorunlarının haritasını birlikte çıkaracağız. Çözüme yönelik süreçleri katılımcılık, ortak akıl ve güçlü bir birliktelik iradesi ile ortaya koymak için çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz" şeklinde konuştu.