Geri Dön
Politika İmamoğlu mazbatasını aldı

İmamoğlu mazbatasını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve partililerle birlikte mazbatasını almak üzere bugün İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliyenin konferans salonunda düzenlenen törende konuşan İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin, "Sayın İmamoğlu İBB başkanlığına ilk olarak 2019'da seçilmiş ve 5 yıl sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yaklaşık yüzde 51 civarında oy almış, ikinci kez seçilme başarısını göstermiştir" dedi. Seçkin, itiraz gelse bile itirazın sonucu değiştirmeyeceğini ifade ederek İmamoğlu' nun mazbata almaya hak kazandığını söyledi.

"SORUMLULUĞU ÇOK BÜYÜK"

Daha sonra İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Seçkin ve kurul üyeleri tarafından Ekrem İmamoğlu'na mazbatası teslim edildi. Törende konuşan İmamoğlu ise sorumluluğunun farkında olduğunu belirterek "Benim için elbette çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz ve çok mutluyum, çok onurluyum, gururluyum. Elbette sorumluluğumuzun farkındayız. Hem Mazbata sürecine dair hem mazbatanın anlamına dair hem şehre olan sorumlulukları ifadesiyle ve de bizden vatandaşların olan beklentisi aynı zamanda şehrin ne kadar önemli bir detaylara sahip olduğu husussunda değerli il seçim kurulu başkanının çok özenli ve çok değerli cümlelerine yürekten teşekkür ediyorum. Bu bağlamda bugün burada İstanbul şehrimize yakışan İstanbul gibi kadim bir kentin seçim sonrası dünyasına değer katan böylesi bir ortamın hazırlanmasından ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel bir an olmuştur. İstanbul halkına yakışan bir ortam sağlanmıştır. Aynı zamanda 16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata. Değeri çok büyük, sorumluluğu çok büyük" dedi.

 

"ARZUMUZ NİTELİKLİ BİR 5 YIL DAHA YAŞATMAK"

İmamoğlu, "Allah mahcup etmesin, bu şehrin insanlarına ve bu ülkenin vatandaşlarına ben hatta ilave yapıyorum bütün insanlığa, çünkü İstanbul sadece bu şehirde yaşayanlarının ya da ülkemizin insanlarının duyguları değil bütün insanlığın duygularının beslendiği bir kenttir. Bu bağlamda şehrin insanına, doğasına, havasına, yaşam kalitesine, çocuklarına, gençlerine kadınlarına hayata dair bütün unsurlarıyla çok özenli, çok nitelikli bir 5 yılı bu şehre yaşatmak en büyük arzumuzdur. Bunu yaparken yükümüzü hafifletecek tek şey vardır. O da bütün şehrin yetenekli insanlarının dünyanın belki de en kıymetli insan kaynağının bulunduğu böylesi kadim bir şehrin her insanından, her bireyinden faydalanmanın yöntemlerinin daha da yukarıya taşımak ki o da zaten çok güçlü bir demokrasi anlayışına denk düşüyor. Bu konuda da çok kararlı, çok istekli ve asla bu işin sahibi olduğunu değil, bu işin emanetçisi olduğunu ve temsilcisi olduğunu bilen bir anlayışla 5 yıla talibiz Bunu başaracağımızı çok değerli bir 5 yılı geçirdiğimizi, bundan sonraki 5 yılda da bu değeri arttırarak, bu bilinci arttırarak daha da iyi bir 5 yılın geçireceğimize eminim" şeklinde konuştu.

"UMARIM DAHA SEVGİYLE DOLU, DAHA BARIŞÇIL BİR ORTAMI YAŞAR VE YAŞATIRIZ"

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere tüm partililere, eşi ve yakınları da dahil olmak üzere destek olan herkese teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Umarım Türkiye'miz bu yerel seçimle beraber daha nitelikli, daha sevgili, sevgiyle dolu, daha saygılı, daha barışçıl, daha uzlaşı içerisinde, daha güçlü bir ortamın varlığıyla, adil, birbirine iyi davranan bir siyaset dilinin şehrimizde, ülkemizin her yerinde yaşar ve yaşatırız. En büyük sorumluluğumuz aynı zamanda bu. Siyasette söylenen her cümlenin en küçük çocuklarımızın bile kulağına gittiğini, onların gözleriyle her şeyi gördüğünü asla unutmadan konuşmayı her siyasi kimliğe, kişiliğe tavsiye ediyorum. Ben de bu tavsiyeden asla vazgeçmeden ve onu çiğnemeden hareket edeceğime burada bütün insanlarımızın huzurunda söz veriyorum. Mazbata şehrimize ve yeni dönem şehrimize ve elbette ki hayırlı olsun ve elbette ki Allah beni mahcup etmesin."

İmamoğlu mazbatası elinde eşi ve partililerle birlikte poz verdi.