Geri Dön
Politika İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız esnaf ziyaretinde bulundu

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız esnaf ziyaretinde bulundu

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafın derdinin geçim olduğunu söyleyen Yıldız, “Esnafın kaldırımlarda sıkıntıları var, kendi çevrelerindeki temizliklerin yapılmamasıyla ilgili sorunları var. Fakat esnafın başka bir sorunu daha var. O da geçim derdi. Vatandaş esnaftan şikayetçi ‘çok pahalı’ diyor. Esnaf da diyor ki ‘bizim satışlarımız yüzde 50 aşağıya inmiş. Herkes geçim derdinde” dedi.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız esnaf ziyaretinde bulundu

İYİ Parti’nin Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt Tabela Caddesi’ndeki esnafı gezdi. Burada esnafla sohbet eden Yıldız, esnafın sorunlarını dinledi.

“ESENYURT’A SAHİP ÇIKMAYA GELDİK”

Yıldız, “Esnaf gezimizdeki ilk günümüz. Muharrem Yıldız isminin Esenyurt’ta çok önceden biliniyor olmasının verdiği bir avantaj var. Her gittiğimizde bizi biliyor ve geçmişten tanıyorlar, o sevgi ve samimiyet var. Esenyurt’un öz evladı ve yıllardır Esenyurt’ta olmamızın, burada hem siyaset hem ticaret hem de sivil toplum örgütü başkanlığı yapmamızdan dolayı onun mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlar heyecanlı. Çünkü insanlar bize şunu söylüyor; ‘bizi bir bölgeye sıkıştırmışlardı, tercih hakkımızı zorlamışlardı. Siz geldiniz hiç olmazsa alternatif bir tercih oldunuz.’ Bundan dolayı çok mutlular. Burada yaşayan hemşehrilerimizden buradaki bütün adayların bir bölgeden oluşmasından kaynaklı bir Kafkas Türkü’ne de ihtiyaç duyduklarını hissettik. Biz de diyoruz ki Esenyurt yalnız ve sahipsiz değil. Biz Esenyurt’a sahip çıkmaya geldik” dedi.

 

“HERKES GEÇİM DERDİNDE”

Yıldız, “Şu anda biz bir belediye başkan adayıyız. Esnafın kaldırımlarda sıkıntıları var, kendi çevrelerindeki temizliklerin yapılmamasıyla ilgili sorunları var. Fakat esnafın başka bir sorunu daha var. O da geçim derdi. Vatandaş esnaftan şikayetçi ‘çok pahalı’ diyor. Esnaf da diyor ki ‘bizim satışlarımız yüzde 50 aşağıya inmiş.’ Bu tabi ki hükümetin meselesi, bizim meselemiz değil ama evine aş götüremeyen, aldıkları günlük ihtiyaçlarının da çok altına inen bir vatandaşla karşı karşıyayız. Herkes geçim derdinde. Manavdan, pazardan ve marketten aldığıyla evine dönememenin, dönerken de çok mutsuz dönmenin sıkıntıları var” diye konuştu.