Kılıçdaroğlu: Kurultayın yasal zeminde yapılması lazım Tedbir kalktıktan sonra kurultay yapacağız
Kılıçdaroğlu: Ayrışmak doğru değil. Partimizde itiraz kültürü vardır. İtiraz edenler bir araya gelir konuşurlar. Kurultay yapacağız. Kurultayın yasal zeminde yapılması lazım Tedbir kalktıktan sonra kurultay yapacağız.

-Hukukçu arkadaşlarla oturup Kurultay'ı en kısa sürede nasıl yapabiliriz diye konuşacağız.
- İhracın koşulları vardır. Ben bunu beğenmedim ihraç edeyim diye bir durum olamaz. İhraç kurallara göre yapılır.
-1 Haziran'da parti meclisini büyük bir olasılıkla toplayıp merkez yönetim kurulunu belirleyeceğiz
-Bizde her şeyi Genel Başkan tek başına karar vermez. Sağduyuyla hareket etmemiz lazım. Her şeyi hukuk kuralları içinde yapacağız
-Cumhuriyet tarihinde hiçbir milletvekili Genel Merkezi kapatılmamıştır, niye böyle düşünmüyorsunuz.
-Genel merkezin kapıları hangi gerekçeyle kapandı. Milletvekilleri neden içeri alınmadı. Bunun bir gerekçesi olamaz.
-CHP milletvekilleri randevu alarak gelmezler genel merkeze. Protesto etmeye gelenlerde oldu. Çıkıp dövdük mü? Orası kimsenin babasının malı değildir orası halka aittir.
-Adnan Beker'in militanlarının orada ne işi var bunların çoğu partili değil. Taş atmak için olay çıkarmak için ahlaki sorunu olan kişilerin orada ne işi var.
-Yargı kararının üstüne çıkamazsınız. Benim elimde olsa ben yarın sabahta kurultaya giderim.





