Geri Dön
Politika Kurum kadınlara ve gençlere destek projelerini açıkladı

Kurum kadınlara ve gençlere destek projelerini açıkladı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Esenler’de düzenlenen mitingde konuştu. Vatandaşlara vaatlerini açıklayan Kurum, “İş kuracak kadınlarımıza, genç girişimcilerimize 100 bin TL destek, üniversite öğrencilerimize bu yıl 10 bin TL olmak üzere her yıl artacak şekilde eğitim desteği vereceğiz. Evlenecek gençlerimize de 50 bin TL destek vereceğiz. Kıymetli emeklilerimize de 2 bin 500 TL destek sağlayacağız" dedi.

Kurum kadınlara ve gençlere destek projelerini açıkladı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Esenler'de düzenlediği mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.

ESENLER’DE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ PROJELERİ AÇIKLADI

Göreve geldikten sonra Esenler'de gerçekleştireceği projelerden bahseden Kurum, “Göreve gelir gelmez artık, ilk ve orta öğretimdeki yavrularımızdan toplu ulaşımda tek bir kuruş bile almayacağız. İstanbul’da çocuğu 6 yaşına kadar olan anne ve babalara da yavrularıyla ücretsiz seyahat hakkı tanıyacağız. İş kuracak kadınlarımıza, genç girişimcilerimize 100 bin TL destek vereceğiz. Üniversite öğrencilerimize bu yıl 10 bin TL olmak üzere her yıl artacak şekilde eğitim desteği vereceğiz. Evlenecek gençlerimize de 50 bin TL destek vereceğiz. Kıymetli emeklilerimize de 2 bin 500 TL destek sağlayacağız. 1 Nisan’dan itibaren şu anda bulunduğumuz bu meydandan başlayarak nostaljik tramvayımızın projesini hemen başlatacağız. Nostaljik trenimizle sizlere hızlı, kolay ve kesintisiz bir ulaşım sağlayacağız. Ulaşımız çok daha keyifli bir hale getireceğiz. Oruç Reis mahallemizde, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü Tevfik Başkanım ile birlikte yaptık. Buradaki alana bir de yeni bir millet bahçesi yapacağız. Esenlerimize yaklaşık 29 bin metrekarelik bir yeşil alan, üzerine bir 'Çocuk Köyü' yapacağız. Esenlerimize yeni ve modern bir nikah salonu kazandırıyoruz. Bu nikah salonumuzun zemin altına da 669 araçlık bir otopark yapacağız. Esenlerimize bir 'Engelsiz Yaşam Merkezi' inşa edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin her anında hep yanında olacağız" dedi.