Geri Dön
Politika Kurum: Mevcut CHP’li İBB yönetimi taksi meselesini de çözümsüz bıraktı

Kurum: Mevcut CHP’li İBB yönetimi taksi meselesini de çözümsüz bıraktı

Üsküdar'da taksiciler ile bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, “Mevcut CHP'li İBB yönetimi her konuda olduğu gibi taksi meselesini de çözümsüz bıraktı. Bunun arkasında CHP'li İBB yönetiminin taksicilerimizi bir rant kapısı olarak görmesi yatıyor. Çıkmışlar, 'Taksi sayısını arttırmıyorlar' diye partimizi suçlamaya, karalamaya, sorumluluğu da üzerinden atmaya çalışıyorlar" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’na (İTEO) bağlı taksiciler ile bir araya geldi. Üsküdar Mehmet Çakır Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Anadolu Yakası Taksiciler Buluşması programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İTEO Başkanı Eyüp Aksu da katıldı.

“UĞRAŞTIRAN DEĞİL ULAŞTIRAN İSTANBUL DİYECEĞİZ"

Geçtiğimiz günlerde İzmir'deki taksici cinayetine değinen AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, “Geçtiğimiz günlerde, insanlık dışı bir saldırıya uğrayarak katledilen İzmirli taksici Oğuz Erge kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Merhum taksicimiz, bir insanlık vazifesini yerine getirerek, yolda kalmış, ihtiyaç sahibi olarak gördüğü bir şahsa insani duygularla yardım elini uzatmıştı. Ne yazık ki kardeşimiz, yardımseverliğine karşılık düşmanlıkla, kalleşlikle muhatap olmuştur. Ben tekrar kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün İstanbul’da yaklaşık 20 bin taksimiz var. Günde 1.6 milyondan fazla yolcuyu taşımaya çalışıyorsunuz. İstanbul’un bu yükünü almak için çaba sarf ediyorsunuz ama her geçen gün bu yük bir kat daha artıyor. Şundan hiç şüpheniz olmasın. Biz, hem taksicimizi hem de İstanbulluları 'Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul' diyerek rahatlatacağız" şeklinde konuştu.

“MEVCUT CHP’Lİ İBB YÖNETİMİ TAKSİ MESELESİNİ DE ÇÖZÜMSÜZ BIRAKTI"

Kurum, “Biz bir yandan yeni ulaşım yatırımları yaparken bir yandan da İstanbul’un taksi sorununa dair yenilikçi, teknoloji yoğun ve taksi kültürünü güçlendiren çok önemli adımlar atacağız. Burada şunun da altını çizmekte yarar görüyorum. Mevcut CHP’li İBB yönetimi her konuda olduğu gibi taksi meselesini de çözümsüz bıraktı. Bunun arkasında CHP’li İBB yönetiminin taksicilerimizi bir rant kapısı olarak görmesi yatıyor. Çıkmışlar, 'Taksi sayısını arttırmıyorlar' diye partimizi suçlamaya, karalamaya, sorumluluğu da üzerinden atmaya çalışıyorlar. Bakın, işin aslı şudur. 2021 ve 2022'de, minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüşümü ile yeni taksi arzının artırılması kararları alındı. Ancak, bu yeni taksilerin entegrasyonu ve işletmeciliği konusunda mevcut yönetim tarafından yine yeterli adımlar atılmadı, sorun çözülemedi. Diğer yandan mevcut yönetim, 'Taksi sayısının artırılması için teklif verdik, UKOME reddetti' iddiasıyla bir algı yaymaya çalışıyor. Ben, bunların niyetini size söyleyeyim. İBB, taksi sayısını artırarak sorunu çözmeyi değil, kendi bünyesinde bir şirket kurarak taksi işletmeciliği yapmak istemiştir. Bakın, net olarak söylüyorum. İBB taksicilik yapamaz. Kanun bunu açıkça reddediyor. Ne diyor kanun; 'Ticari plakalar sadece ve sadece şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçmiş gerçek kişilere tahsis edilir' diyor. Şimdi size soruyorum. İBB gerçek kişi midir? Hayır. İBB, bir tüzel kişiliktir, bir kamu kurumudur" ifadelerini kullandı.

“HEP BİRLİKTE ‘İSTANBUL TAKSİSİ’ MARKASINI OLUŞTURACAĞIZ"

Seçildiklerinde taksicilere yapacakları hizmeti anlatan Kurum, “Biz İstanbul’un ulaşım yükünü üstlenen siz değerli emekçi kardeşlerimizin boğuştuğu tüm sorunları teker teker çözeceğiz. İstanbul’da taksi işletim mantığını kökten değiştireceğiz, karmaşayı tamamen gidereceğiz. Çünkü İstanbulluların yüksek kaliteli taksi hizmeti alması, taksicimizin en iyi şekilde vazifesini ifa etmesi için doğru bir işletmecilik şarttır. Bizim tüm bu anlattıklarımızla ulaşmak istediğimiz bir hedef var. Hep birlikte 'İstanbul Taksisi' markasını oluşturacağız. Taksilerimizde şu anda maalesef bir uyum var mı? Yok. Bu bakımdan her yönüyle bir 'İstanbul Taksisi' anlayışını yerleştirmemiz gerekiyor. Bu hepimiz için, çok güzel sonuçlara vesile olacak. Bunu sağlayarak diğer dünya şehirlerinin gıpta ile bakacağı bir taksicilik anlayışını şehrimize kazandıracağız" dedi.