Geri Dön
Politika Kurum: Onların yaptığı gibi biz haksız yere hiç kimseyi işten çıkarmayacağız

Kurum: Onların yaptığı gibi biz haksız yere hiç kimseyi işten çıkarmayacağız

AK PARTİ İBB adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Hak-İş Teşkilat Buluşmasına katıldı. Burada konuşan Kurum, “Bu haksızlıklara 31 Mart akşamı durduracağız ve 31 Mart akşamının aslında onların yaptığı gibi biz haksız yere hiç kimseyi işten çıkarmayacağız" dedi.

Kurum: Onların yaptığı gibi biz haksız yere hiç kimseyi işten çıkarmayacağız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında Topkapı'da Hak-İş Sendikası temsilcilerinin düzenlediği Teşkilat Buluşmasına katıldı. Burada sendika üyesi çalışanlara seslenen Kurum, “Şimdi burada haksız yere biliyorsunuz arkadaşlarınızı işinden, ekmeğinden ettiler. O zaman şunu demişlerdi. 'Biz göreve geldiğimizde kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız' dediler. Namus sözü verdiler. Ama maalesef, sizin buradaki işte arkadaşlarınız, bir gün evine gittiğinde maalesef evine ekmek götüremedi. Orada yavruları için, ailesi için vermiş olduğu mücadelede işe giriş kartının çalışmadığını gördü. Ve girerken de o zaman hatırlayın, 2019'da bu iş bilmez belediye başkanı taahhüt etmişti. Kimseyi işten çıkarmayacağız demelerine rağmen, on binlerce arkadaşımızı haksız yere işten attılar. O yüzden burada belediye çalışanlarımızın herkesten daha fazla bu sürece sahip çıkması gerekir. Çünkü en iyi siz biliyorsunuz. Geçmiş dönemle bu dönem arasındaki eksiklikleri, hataları, liyakatsiz yönetim anlayışını en iyi siz görüyorsunuz. Orada, işte kendi işiyle alakalı, kendi yetkinliğiyle alakalı arkadaşlarımızı farklı farklı alanlara sürdüklerine şahitlik ediyorsunuz. Orada yaptıkları baskıyla birlikte, o arkadaşların işten ayrılması için her türlü çabayı sarf ettiklerini yine sizler görüyorsunuz. İnşallah, biz bu haksızlıkları 31 Mart akşamı durduracağız. Ve 31 Mart akşamının aslında onların yaptığı gibi, biz haksız yere hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz ve orada hızlı bir şekilde inşallah İstanbul'umuzun, İstanbullu hemşerilerimizin bizden beklediği hizmetleri yapacağız" diye konuştu. Kurum, programın ardından Giresunlularla iftarda bir araya geldi.

“İSTANBUL'UN GELECEĞİNDEN ÇALINAN 5 YILI HEP BİRLİKTE TELAFİ EDECEĞİZ"

Giresunlularla iftar bir araya gelen Kurum, "Giresun, Karadeniz'in incisi. Doğası ayrı bir güzel, tarihi ayrı bir güzel, camileri, hanları, hamamları ayrı bir güzel. Zor gününde Giresun'un çağrısına koştuk. Giresun'un yaralarını birlikte sardık. Giresun'da sel felaketi olduğunda, selden etkilenen ilçelerimizi yeniden inşa etmek için gece gündüz mücadele ettik. Çünkü, Giresun'un yarası bizim yaramız, derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. Tam 72 gündür İstanbul'umuzun hizmetine koşturuyor, İstanbul'umuzun sokaklarını karış karış dolaşıyoruz. Hayallerimizi, sevdamızı, aşkımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Hepimizin gönlünde, hepimizin kalbinde, yüreğinde İstanbul sevdası var. Ben inanıyorum ki 1 Nisan'dan sonra İstanbul'u hak ettiği hizmetlere, hak ettiği eserlere, hak ettiği projelere hep birlikte kavuşturacağız. İstanbul'un geleceğinden çalınan 5 yılı hep birlikte telafi edeceğiz. İstanbul'a el uzatmayanlara 31 Mart'ta artık dur diyeceğiz" şeklinde konuştu.