Geri Dön
Politika Kurum'dan Pendik halkına metro sözü

Kurum'dan Pendik halkına metro sözü

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Hamsi Festivali'ne katıldı. Vatandaşlarla birlikte horon oynadıktan sonra konuşan Kurum, "İstanbul'un beceriksizliğe, liyakatsizliğe, ihmalkarlığa dayanacak gücü kalmamıştır, tahammülü kalmamıştır. Bu yüzden milletimiz; 31 Mart'ta eser siyasetiyle mazeret siyaseti arasında tarihi bir tercih yapacak. Bu seçimde; ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz" dedi.

Kurum'dan Pendik halkına metro sözü

Pendik Belediyesi tarafından Pendik Sahili’nde 'Hamsi Festivali' düzenlendi. Izgaralarda pişirilen 2 buçuk ton hamsi vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar balık ekmekleri yiyebilmek için uzun kuyruk oluşturdu. Festivale, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin katıldı. Kurum, “İnşallah hepimiz birazdan bu zengin mutfağın en önemli lezzetlerinden biri olan hamsilerimizi taze taze pişirip afiyetle yiyeceğiz. Hep birlikte balık ekmeğe doyacağız. İstanbul’umuzda yaşayan böylesine güzel Karadenizli kardeşlerimizin memleketlerine her zaman en güzel hizmeti götürmenin gayreti içerisinde olduk. Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonuyla İstanbul’umuz artık şahlanma dönemine hazır. Biz 81 ilimizde nasıl hizmet ettiysek İstanbul’umuza da gece gündüz demeden hizmet edeceğiz. Bütün enerjimizi Fatih’in emaneti İstanbul’umuza harcayacağız" dedi.

"İSTANBULUMUZ ARTIK ALARM VERİYOR"

Kurum, "Ama bugün İstanbul’umuz artık alarm vermektedir. İstanbul’un beceriksizliğe, liyakatsizliğe, ihmalkarlığa dayanacak gücü kalmamıştır, tahammülü kalmamıştır. Bu yüzden milletimiz; 31 Mart’ta eser siyasetiyle mazeret siyaseti arasında tarihi bir tercih yapacak. Bu seçimde; ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz. Ben inanıyorum ki; İstanbullular 5 yıldır çektikleri çileyi de göz önünde bulundurarak; hizmetin ve eserin adresi olan AK Parti’mizi ve Cumhur İttifakı’mızı rekor bir oyla seçecektir" diye konuştu.

"PENDİK-SABİHA GÖKÇEN-TUZLA METRO HATTINI 2.5 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Vatandaşlara seslenen Kurum, “Pendik’imizde trafiği rahatlatacak Meydan Katlı Kavşak Projemizi hızlıca hayata geçireceğiz. Sabiha Gökçe Havalimanı çevresinde vatandaşlarımıza eziyet olan trafiği Allah’ın izniyle çözeceğiz. Pendik-Sabiha Gökçen-Tuzla Metro Hattını 2.5 yıl içerisinde tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız. Sultanbeyli-Kurtköy Metrosunu, Sabiha Gökçen-Kurtköy Metro Hattını ve Tuzla-Samandıra Raylı Sistem Hattını da yine en kısa sürede tamamlayacağız. Pendikli kardeşlerimizin yeşil alanlar içerisinde aileleriyle birlikte huzurlu vakit geçirebileceği mahalle bahçeleri kuracağız. Otoparklar inşa edecek, vatandaşlarımızı otopark çilesinden kurtaracağız" ifadelerini kullandı.