Geri Dön
Politika Mansur Yavaş: Vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştık

Mansur Yavaş: Vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştıklarını belirterek, "Zaman zaman 'Ben belediyeden şu ihaleyi aldım, şu işi yapıyorum' diyen iş adamları ile karşılaşıyorum ve çok memnun oluyorum. Açık ihale olduğu zaman herkes hakkıyla gidiyor ve alıyor. Bu şekilde devam edeceğiz" dedi.

Mansur Yavaş: Vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Borsası İş Merkezi'nde gıda toptancıları ile bir araya geldi. Yavaş'a, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti. Yavaş, 5 yıldır kimseyi ayırmadan, şeffaf bir şekilde görev yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Bugüne kadar bize oy vermeyenleri inciten tek bir açıklamamız olmadı. Zaman zaman siyasi parti liderleri de muhatap almak istedi bizi. 'Sadece görevimizle ilgili açıklama yapacağız' diye söz vermiştik. Bu sözü tuttuk, yılda bir defa televizyona çıktık. Onda da yaptığımız hizmetleri anlattık. Ankara'nın sokaklarında benim bir tane fotoğrafımı görmediniz. Koruma ve çakarlı araçlarla gezmek gibi bir adetimiz yok. Bir minibüs, bir koruma ve bir şoförle her yere sade bir şekilde gittik. Şunu hissettirmek istedik; bizler seçilmiş insanlarız ama sizin iş yerinize aldığınız herhangi bir genel müdürden hiçbir farkımız yok. Onları 'Şirketi idare etsin' diye kendinize yönetici olarak atıyorsunuz. Yanlış yaparlarsa da cezalandırıyorsunuz. Biz Ankara halkına hükmetmek için değil, onlara hizmet etmeye gelen, Ankara'daki herhangi bir il müdürü neyse oyuz. Aramızdaki farkın sadece seçilmiş olmak olduğunu bilerek hizmet etmeye çalıştık" diye konuştu.


'ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Vatandaşın parasını israf etmeden harcamaya çalıştıklarını söyleyen Yavaş, "Zaman zaman 'Ben belediyeden şu ihaleyi aldım, şu işi yapıyorum' diyen iş adamları ile karşılaşıyorum ve çok memnun oluyorum. Açık ihale olduğu zaman herkes hakkıyla gidiyor ve alıyor. Bu şekilde devam edeceğiz. Kimseyi ayırmadan, içinizden biri gibi sizlerin atadığı, maaşını ödediği bir görevli nasıl çalışırsa o şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Ankara halkı takdir ederse bir 5 yıl daha bu şekilde gideceğiz. Örnek olmaya çalışıyoruz. Yani başınızda size hükmeden, 'Ben yaptım oldu' diyen, sizin her şeyinize karışan biri olmak yerine, tam tersine Kent Konseyi ile ortak akılla, sizlerden aldığımız parayı sizlerin istediği doğrultuda harcayan bir yönetimin olması gerektiğini, insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Bizden sonra gelenler de sizden aldıkları parayı har vurup harman savurmasın, kafaya koyduğunu yapmasın diye" ifadelerini kullandı.


SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ AÇILIŞINA KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Haymana ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Mansur Yavaş'a CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ve CHP'nin Haymana adayı Levent Koç eşlik etti. Yavaş, vatandaşların parasını çöp projelere gömmediklerini söyleyerek, "Ben en büyük proje olarak, Ankara halkını zengin etmeyi ilan etmiştim. 'Ankara halkından alacağımı Ankara halkına harcayacağım demiştim' hatırlıyor musunuz? Bugün kırsal kalkınma desteklerini Polatlı ve Bala ile birlikte en çok alan yer Haymana oldu. Tam 9 bin çiftçiye 3 bin ton tohum desteğinde bulunduk. 4 bin 100 çiftçiye mazot desteğinde, 1300 çiftçimize sıvı gübre desteğinde, 2 bin 200 çiftçimize sebze fidesi desteğinde bulunduk. 1100 adet oluk, 42 kilometre sulama borusu, 12 kilometre kapalı sulama sistemine geçiş hep bu dönemlerde oldu ki 'Çiftçimiz daha rahat üresin, daha az maliyetle üresin, para kazansınlar' diye" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYECİLİK BUDUR'

2019'daki yerel seçimlerde yardım kolilerinin elden dağıtılması uygulamasını kaldırmayı vadettiğini belirten Yavaş, "Çünkü ihale yapılıyor, bir esnaftan alınıyor ve koliler göstere göstere dağıtılıyordu. 'Bu bizim inancımıza aykırı, Allah nasip eder, seçilirsem Başkent Kart karşılayacak ve bundan sonra koli dağıtımı bitecek. Haymana'daki esnafımız da kazanacak' demiştim. Şimdi Başkent Kart'ı dağıttık ve Başkent Kart vasıtasıyla Haymana'da da 4 bin aileye destekte bulunuyoruz. Bu 4 bin aile, Haymana'daki esnaftan alışveriş yapıyor. GİMAT'taki bir tane tüccar kazanacağına, Haymana'daki esnafımız da para kazanıyor. Kırtasiye yardımı yapıyoruz. Zincir marketlerde çalışmıyor, illa ki kırtasiyeciden alacak. Et yardımı yapıyoruz. '27 aydır birer kiloyu insanların kursağından et girsin' diye dağıttık. Haymana'daki kasabımız kazanıyor. Dolayısıyla yaptığımız faaliyetlerin birçoğunda, destek olurken esnafımızı da bir şekilde ayakta tutmanın çaresini arıyoruz. Belediyecilik budur. Ankara girişindeki, çıkıştaki kapıların kime ne faydası var? Oraya harcanan paralarla tek başına Haymana abat olurdu" diye konuştu.

'SU VE ULAŞIM OLMAZSA OLMAZIMIZ'

Haymana'da 27 mahallenin su sorunu giderildiklerini kaydeden Yavaş, "Emirler Mahallesi'nde 50 yıllık su sorunu çözüldü. Yani bunlar dururken, Haymana'nın altyapısı dururken, siz gidip de 'Proje yapıyorum' diye o paraları başka yere harcayacaksınız. Hangisi farz? Evinizde 2 saat su kesilse hemen ASKİ'yi (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ararsınız. Yıllardır suyu olmayan köyleri niye yapmadınız şimdiye kadar? Yıllardır kanalizasyonu açık kalan köylere, niye bunları yapmadınız? Pahalı pahalı Ankara'da suyu sattılar; ama oyu aldıktan sonra Haymana'yı unutup gittiler. Bu insanlar nasıl yaşar? Hiçbirisini görmediler. Merkez mahallelerini de besleyen Başdeğirmen ana iletim hattı yenilendi. Biliyorsunuz beldeler kapatıldıktan sonra itfaiyeler geri çekilmiş. Haymana'da 51 adet köye yangın için tanker gönderdik. Bu Ankara'nın her yerinde sorun. Uzak bir beldede yangın çıkınca, itfaiye gidinceye kadar zaten kül oluyor o evler. Dolayısıyla eğitimini vermek suretiyle Ankara'nın tamamına 500 tane tanker verdik. Eğittik, 'En azından itfaiye gelinceye kadar yangın büyümeden tedbiri alınır' diye. Yıllardır bu su paralarını aldılar. Dediğim gibi başka projelere harcandılar. Aboneliklerin ücretlerini de aynı şekilde inşallah en aza indireceğiz. Bu konularda şikayet duymak istemiyorum. Su ve ulaşım bizim olmazsa olmazımızdır" dedi.

'BU İCRAATI 3 YILDIR YAPAN İNSAN VAR'

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi adayı Turgut Altınok'un, emeklilere 5 bin lira destek ödemesi yapma vaadine değinen Yavaş, şöyle konuştu:

"Onlar da emekliye para vereceklermiş. Sevgili kardeşim emekliye para ödemesi gereken yer hükümet. Demek ki siz hükumetin emeklileri ezdiğini fark ettiniz, öyle mi? Neden bunların maaşları artırılmıyor? Ben başladım. Türkiye'de tekim. Şu anda 32 bin emekliye nakit desteği veriyorum. Doğal gaz desteği veriyorum. Üşütmüyorum onları. 200 bin haneye 3 yıldır doğal gaz desteği veriyorum. Bakın hükümet vermiyor, Mansur Yavaş veriyor. Kendi yaşadığı kentteki hiç kimsenin açlıktan ölmesine, soğuktan dolmasına, çocukların yatağa aç girmesine izin vermiyor. Kırtasiye ve eğitim, otobüs desteği vermek suretiyle onların da yaşıtları gibi okullarda eşit şekilde eğitim almaları için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. But vereceklermiş, biz et veriyoruz. Baktık faaliyet raporları var. Kendi web sayfalarında yazıyor. Geçen yıl 1 ay 2 kişiye, geçtiğimiz ekim, kasım ayında da 11 kişiye vermişler. Keçiören'de biz 50 bin kişiye destek oluyoruz. 5 bin emekliye destek oluyoruz. Şu anda siz belediye başkanısınız. Şimdi niye vermiyorsunuz? Alıştık artık, '1 Nisan'dan sonra hele bir oyları görelim' diyor. Siz vadediyorsunuz. Burada bu icraatı 3 yıldır yapan insan var" dedi.