Geri Dön
Politika Saadet Partisi Adayı Aydın: Yılda 40 bin konutta kentsel dönüşüm yapacağız

Saadet Partisi Adayı Aydın: Yılda 40 bin konutta kentsel dönüşüm yapacağız

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Can Karabulut Büyükçekmece sahilde esnaf ziyareti yaptı. Aydın, esnaf ve vatandaşın dertlerini dinleyip, karanfil dağıttı. İstanbul'da öncelikle en acil binalarda kentsel dönüşümü gerçekleştireceğini anlatan Aydın "Yılda 40 bin konutta kentsel dönüşümü sadece Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız ama bu rakam yetmez, bunu çok çok artırmamız gerekiyor" dedi.

Saadet Partisi Adayı Aydın: Yılda 40 bin konutta kentsel dönüşüm yapacağız

Bugün, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Can Karabulut Büyükçekmece sahilde esnaf ziyareti yaptı. Aydın, esnaf ve vatandaşın dertlerini dinleyip, karanfil dağıttı.

"İSTANBUL 31 MART'TA MÜTEAHHİT SEÇMEYECEK, BELEDİYE BAŞKANI SEÇECEK"

Büyükçekmece'de insanlara ulaşmaya ve dokunmaya çalıştığını belirten Aydın, “Esnafın, insanların sorunlarını dinliyoruz. İstanbul'un ortak sorunları var ama bize kalırsa en önemli sorunların başında geçim ve hayat pahalılığı geliyor. Bütün bunların nedeni de fikirsizliktir. İstanbul'da Fikirtepe diye bir yer var. Orada bir kentsel dönüşüm yapmışlar, kuşların kanatlarını çırpamayacağı şekilde betonla, her yeri kapatmışlar. Bu olsa olsa fikirsizliktir. İstanbul'u fikirsizlikten kurtaracağız. İstanbul'da daha iyi bir yaşam mümkün. Trafikte bu kadar sorun yaşamak zorunda değiliz. Ulaşımda bu kadar çok araç olmak zorunda değil. İstanbul'u rant ve beton kafasından kurtarmak zorundayız. İstanbul 31 Mart'ta müteahhit seçmeyecek, belediye başkanı seçecek. Aileye ve insana dokunup, İstanbul'u yaşanır kılmamız gerekiyor" diye konuştu.

"YILDA 40 BİN KONUTU KENTSEL DÖNÜŞÜME SOKACAĞIZ"

Türkiye'deki sorunların en büyük yansımasını kadınların yaşadığını belirten Aydın, “Dün kadınlar günüydü. Bugün Türkiye'de yaşadığımız sıkıntıların en büyük yansıması kadınlara oluyor. İster çalışan ister çalışmayan kadınlarımız olsun dolayısıyla Türkiye'yi bu durumdan çekip çıkarmamız gerekiyor. Türkiye'yi daha yaşanabilir kılmak boynumuzun borcudur. Şunda kararlıyız; adalete kast edenleri, İstanbul'a karşı işlenen suçları affetmeyeceğiz. İstanbullu bu yaşamı hak etmiyor. 20 yıldır Türkiye ve İstanbul'un en çok konuştuğu konu deprem. İnsanlar kafasına yastığa koyduğunda tedirgin. Allah göstermesin bu gece deprem olsa ne yapacağız? Çocuklarımızı nasıl koruyalım? Nereye saklanalım? 20yıldır konuştuk ama kentsel dönüşümü bir türlü gerçekleştiremedik. Biz ücretsiz kentsel dönüşümü mümkün görüyoruz. İstanbul'da öncelikle en acil binalarda kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yılda 40 bin konutu sadece Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız ama bu rakam yetmez, bunu çok çok artırmamız gerekiyor" dedi. (DHA)