Geri Dön
Politika YMP Genel Başkanı Mutlu: Halkımız ilk seçimde ‘kırmızı kart’ gösterecek

YMP Genel Başkanı Mutlu: Halkımız ilk seçimde ‘kırmızı kart’ gösterecek

YERLİ ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, yerel seçim sonuçlarına ilişkin, “Halkımız bu seçimde 22 yıllık iktidara ‘sarı kart’ gösterdi, ilk seçimde ise ‘kırmızı kart’ gösterecek” dedi.

YMP Genel Başkanı Teoman Mutlu, partisinin genel merkezinde il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Mutlu, partinin 55 ilde teşkilat kurduğunu belirterek, “Kısa süre içinde 81 ilimizde teşkilatlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu, sadece bir başlangıç. Kurultayımızı yaparak, salon toplantılarına ve mitinglere başlayacağız. En kısa sürede ilçe ve il kongrelerini tamamlayarak, meydanlara çıkmalıyız. Halkımız, dürüst siyasetçilere ve namuslu yöneticilere hasret” dedi.

‘HALKIN MESAJINI DOĞRU ALAMADI’

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Mutlu, "Halkımız bu seçimde 22 yıllık iktidara ‘sarı kart’ gösterdi, ilk seçimde ise ‘kırmızı kart’ gösterecek. Mevcut yönetim, makam ve parayı hazmedemedi. İktidar elbisesi onlara bol geldi, kibirleri ve şımarıklıkları ise göklere yükseldi. Dinci geçinen bu insanlar, halktan koptular ve sadece saf halkımıza dini sattılar. Vatandaş uyandı ve ilk seçimde bunun faturasını kesilecek" ifadelerini kullandı.

CHP'nin politik tutumunu da eleştiren Mutlu, "CHP 50 yıldır iktidar olamıyor; neden? Çünkü kavgalı yapıları var. Halk, AK Parti'ye bir ders vermek istedi, ancak alternatif az olduğu için CHP'ye yöneldi. Fakat CHP, halkın mesajını doğru alamadı ve 'Erken seçime gerek yok' dedi. Bu, onların siyasi anlayışını gösteriyor” diye konuştu.

‘CHP’DE TÜM YÖNETİCİLER KAVGALI’

CHP’de tüm yöneticilerin kavgalı olduğunu söyleyen Mutlu, “CHP’de sabah erken kalkan genel başkan adayı oluyor, geç kalkan partiden ihraç ediliyor. Böyle bir partiye bizim halkımız güvenip iktidarı vermez. Neden CHP’ye belediye verdiler. Çünkü başka bir alternatif bulamadılar. Halk, ders vermek için istemeyerek oy vermeye gitti. CHP bu mesajı aldı mı? Maalesef alamadı. Çünkü halk, ‘silkele, düşür bunları’ dedi ama CHP ‘erken seçime gerek yok’ dedi. Sen ana muhalefet koltuğunda oturan birisin, görevin demokratik yollardan iktidarı indirmektir. Siyaset rakibini yenmektir. Dernek başkanı gibi ondan randevu istemek değildir” ifadelerini kullandı.

Mutlu, partisinin çizgisine ilişkin de “Yerli ve Milli Parti’yi asla ve asla sağcı ya da solcu olarak göremeyeceksiniz. Allah bir, Kur-an bir, bayrak bir, vatan bir” dedi.