Geri Dön
Sağlık-Yaşam 'Sağlıkta, Eğitimde, Sporda İlham Olan Kadınlar Zirvesi' Medicana Ataşehir Hastanesi’nde düzenlendi

'Sağlıkta, Eğitimde, Sporda İlham Olan Kadınlar Zirvesi' Medicana Ataşehir Hastanesi’nde düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Medicana Ataşehir Hastanesi’nde, 'Sağlıkta, Eğitimde, Sporda İlham Olan Kadınlar Zirvesi' düzenlendi. Zirvede konuşan Medicana Ataşehir Hastanesi Gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Pınar Gökçen, 8 Mart’ın önemini, ‘’Hiç tanımadığımız kadınlar, bizim bugün söz hakkı sahibi olmamız için can verdiler. Böyle büyük bedeller ödendiği zaman çok büyük kazanımlar olur’’ sözleri ile ifade etti.

Medicana Ataşehir Hastanesi’nde 'Sağlıkta, Eğitimde, Sporda İlham Olan Kadınlar Zirvesi', 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlendi. Gazeteci Didem Seymen moderatörlüğünde gerçekleşen zirvede Fenerbahçeli kadın futbolcular Fatma Kara ve Yağmur Uraz, Fenerbahçe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Şener ile Medicana Ataşehir Hastanesi Gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Pınar Gökçen konuşmacı olarak yer aldı. Zirvede konuşan Doç. Dr. Gökçen, 8 Mart’ın önemini, ‘’Hiç bilmediğimiz kadınlar bizim bugün söz hakkı sahibi olmamız için can verdiler. Böyle başlayan büyük isyanlar, böyle büyük bedeller ödendiği zaman çok büyük kazanımlar olur” sözleri ile ifade etti. Öte yandan Medicana Ataşehir Hastanesi’nin üçüncü açılış yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

“KÜÇÜK KIZLARIMIZ ASLA PES ETMESİN”

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nın 2023-24 sezonu forma sırt sponsoru olan Medicana, takımın kaptanı Fatma Kara ile futbolcu Yağmur Uraz’ı ağırladı. Fatma Kara, futbol oynamak isteyen küçük kız çocuklarının asla pes etmemeleri gerektiğine değinerek “Böyle bir günde buraya davet edildiğimiz için çok mutluyuz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bizim için çok önemli. Kadınların sosyal yaşamda hak ettiği yere gelmesini de çok güzel özel bir gün bizim için. Spor branşlarının bence bir cinsiyeti yok. Biz futbol oynuyoruz herkes erkek branş diye bakıyor. Artık şu dönemde kadınların da futbol oynadığını görüyoruz ve bunu ispatladığımızı artık düşünüyorum. Küçük kızlarımız asla pes etmesin. Eğer futbol oynamayı çok seviyorlarsa her zaman devam etsinler. Burada tabii ailelerin de desteği çok önemli. Kızlarınızın futbol oynamasından asla çekinmeyin. Bu kesinlikle erkek branşı değil kadınlarımız da orada yer tutması gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.

‘’SADECE BUGÜN DEĞİL HER ZAMAN KADINLARI DEĞERLİ HİSSETTİRMEYE DEVAM EDELİM’’

Fenerbahçeli futbolcu Yağmur Uraz, kadınları bir gün değil her gün değerli hissettirelim diyerek, “Öncelikle böyle özel bir günde Fenerbahçe sporcusu olarak burada olduğum için gerçekten çok mutlu ve gururluyum. Kadın kendini her zaman değerli hissetmek ister o yüzden sadece bugün değil her zaman kadınları değerli hissettirmeye devam edelim. Kız çocukları kesinlikle hayal dünyalarını geniş tutsunlar. Önlerinde çok güzel yollar var. Türkiye'de kadın futbolu son 5 yılda kesinlikle çok revaçta, çok gelişmekte. Büyük kulüplerin, kadın futbol takımları var. O yüzden hayal dünyalarını genç tutsunlar. Pes etmesinler ve yollarına devam etsinler diyorum’’ şeklinde konuştu. 

‘’KADINLAR HER YERDE VE HER YERDE İSİMLERİNDEN SÖZ ETTİRİYORLAR’’

Zirvede konuşan Prof. Dr. Göksel Şener kadınların artık her alanda söz sahibi olduğunu belirterek, “8 Mart Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış bir gün. Malum bir drama üstüne kurulmuş ve kadınlara sosyal, ekonomik, siyasal özgürlüklerinin tanındığı ve bu alanlardaki başarılarının kutlandığı özel bir gün. Ama bunun ötesinde kadınlardan bahsedecek olursak artık kadınlar her yerde ve her yerde isimlerinden söz ettiriyorlar. Çünkü ellerine aldıkları her işi başarıyla götürüyorlar. Antik çağlardan beri kadın bilimle uğraşmış ama hep bir aşağılanmış. O dönemlere baktığımızda Platon, Aristoteles 'iyi ki erkek olmuşuz' diyorlar. Çünkü kadınlar hep aşağılanmışlar. Sonra Mısır ve Yunan döneminden itibaren baktığımızda kadınların çok fazla icadı var ama sayı az. Nobel ödüllerine bakıyoruz. Yine sayı erkeklerde fazla. Oysa ki öğrenci sayısına ya da mezun sayısına baktığımızda kadınlar çoğunlukta. Sızdıran boru hattı denmiş hatta buna. Kariyere giren kadın sayısı fazla ama daha sonra bunlarda bir azalma oluyor. Hep bahsedilen işte sosyal steriotipler yüzünden veya bazı kurumların erkeklere öncelik vermesi yüzünden. Ancak gelişmiş ülkelerde artık proaktif politikalar yürütüldüğü için kadınlar hep ön planda ve ulu önderimiz sayesinde de biz çok şükür istediğimiz yerlere ulaştık’’ dedi.

“CUMHURİYET KADINI OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Zirvede konuşan Medicana Ataşehir Hastanesi Gastroenteroloji uzmanı Doç. Dr. Pınar Gökçen 8 Mart’ın önemini, "Bugün aslında hem buruk hem de sevinçli bir günü bence bir arada yaşıyoruz. Bizden yüzyıllar önce birtakım kadınlar, hiç bilmediğimiz kadınlar bizim bugün söz hakkı sahibi olmamız için can verdiler. Böyle başlayan büyük isyanlar, böyle büyük bedeller ödendiği zaman çok büyük kazanımlar olur. Biz zaten bunu yakın tarihimizde Kurtuluş Savaşı'nda yaşamış biz nesiliz. Biz Atatürk'ün kızlarıyız. Bizim atalarımız özgürlükleri için canlarını hiç çekinmeden feda ettiler. Bizim kadınlarımız cephede savaştılar. Savaşlar kazanıldı yetmedi ellerindeki kırmızı kumaş parçalarından Türk bayrağı dikerek bunu taçlandırdılar. Böyle bir neslin evladı olduğu için, Cumhuriyet kadın olduğum için çok mutluyum. Aynı zamanda hastanemizin de açılışının üçüncü yıl dönümü. Böyle naif ve özel anlamlı günü kendine açılış günü olarak seçtiği için ben Medicana Grubu'na da takdirlerimi iletiyorum’’ sözleri ile ifade etti.