Geri Dön
Son Dakika Eber Gölü'nde kamışlık yangını

Eber Gölü'nde kamışlık yangını

Eber Gölü'nde kamışlık yangını

Eber Gölü'nde kamışlık yangını

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'daki Eber Gölü kıyısında bulunan kamışlıklarda son dönemde yangınlar artarken, bu yangınların kasıtlı şekilde çıkarıldığı iddia edildi.

Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçelerinin sınırlarında bulunan Eber Gölü son zamanlarda kamış yangınlarıyla gündeme geliyor. Bölge halkının geçim kaynağı olan kamışlıklarda zaman zaman yaşanan rekabet nedeniyle kasıtlı olarak yangın çıkartıldığı iddia ediliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir kamış işçisi, "Eber Gölü'nün Bolvadin sınırlarında bulunan Dere Karabağ ve Orta Karabağ köylüleri geçimini Eber Gölü'nden karşılar. Yaz- kış kamış biçilir. Bazı çeşidinden yastık yaparlar, bazı çeşidini de Çay'da kurulmakta olan biyokütle enerji santraline satarlar. Parsellenen kamış sahası rekabet için ateşe veriliyor. Yakan kişinin amacı rakip kişilerin kazancını engelleyip vazgeçirme taktiği. Kamışın dumanı tamamen gölü kapladığı gibi yerleşim alanlarını da etkiliyor. D-300 karayolu zaman zaman dumandan etkileniyor. Gölde yaşayan kuşlar da başka alanlara kaçmak zorunda kalıyor. Bu gibi olaylara karışanlara ceza verilip caydırıcı olması gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI