Geri Dön
Son Dakikaİranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de

İranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de

İranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de

İranlı bisikletli gezgin, Osmaniye'de

İbrahim EMÜL/TOPRAKKALE (Osmaniye), (DHA) - İRAN'dan bisikletle yola çıkan 45 yaşındaki Abuzer Rahimizadeh, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2 gün mola verdi. İlçede işletmeciliği yapan Ahmet Talan, 'couchsurfing' uygulaması ile tanıştığı İranlı bisikletli gezgine 2 gün boyunca ev sahipliği yaptı. Uluslararası bir telefon uygulaması olan coushsurfing ile gezginler kendilerini misafir edecek kişiler bulduğu kaydedildi.
Buşehr kentinden bisikletle yola çıkan Abuzer Rahimizadeh, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 2 gün mola verdi. Bu molada ona ilçede kahvehane işleten doğasever Ahmet Talan ev sahipliği yaptı. 15 gün önce memleketinden bisikletle yola çıkan ve gittiği yerlerde fotoğraflar çekerek Türkiye'yi gezen İranlı Rahimizadeh, Osmaniye sınırlarına geldiğinde kendisini misafir edecek birini aradı. Gezginlerin kullandığı couchsurfing uygulaması ile Ahmet Talan'a ulaşan Rahimizadeh, kendisini misafir edip edemeyeceğini sordu. Olumlu cevap alınca Toprakkale'de 2 gün boyunca kaldı ve bu sürede tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı buldu. Farklı yerlere gittiklerine bu uygulama sayesinde kendilerini de misafir edecek kişiler bulduklarını, böylece gezilerinin maliyetinin azaldığını belirten Ahmet Talan, "İranlı arkadaş bana mesaj attı. Sen de misafir olabilir miyim diye bende kabul ettim. Bu sürede hem yemeklerimizden tattırdık, hem de tarihi ve turistik mekânlarımızı gezdirdik. Kendisi de bol bol fotoğraf çekti." diye konuştu.
Osmaniye’ye yolu düşen gezginlere genellikle ev sahipliği yaptığını aktaran Ahmet Talan, "Burada misafir olanlar güzel duygular ve güzel izlenimlerle buradan ayrılıyor. Bir nevi kültür elçiliği yapıyoruz. Burada yaşadıklarını an be an sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Olur ya bizde İran’a gidersek kendisi de bizi seve seve evinde misafir edeceğini söyledi. Uygulamadan oldukça memnunuz" dedi.
İran’dan 15 gün önce bisikletle yola çıkan evli 1 çocuk babası Abuzer Rahimizadeh yolculuğunu Marmaris’de sonlandırıp sonra aynı şekilde ülkesi geri dönecek.

FOTOĞRAFLI