Geri Dön
Son Dakika Mezitli Balık Pazarı rağbet görüyor

Mezitli Balık Pazarı rağbet görüyor

Mezitli Balık Pazarı rağbet görüyor

Mezitli Balık Pazarı rağbet görüyor

MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezitli Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği Mezitli Balık Pazarı büyük ilgi görüyor.
Farklı alanlarda üreticiyle tüketiciyi aracısız buluşturan Mezitli Belediyesi, Mezitli Deresi’nde kurulan köprü üzerinde 2 yıl önce hayata geçirdiği Balık Pazarı'nda; hijyene, damağa ve göze hitap edilmesine özen gösteriliyor. Pazar, kısa sürede uygun fiyat anlayışının yanında pişirim ve evlere servis hizmetiyle vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.
İlçeye güzel ve modern bir balık pazarı kazandırdığı için Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür eden balıkçı esnafı, "Mezitli Balık Pazarı halkımızın balık yeme alışkanlığını geliştirdi. Av sezonuna göre her tür balığı vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız da gösterdikleri ilgi ile ne kadar isabetli bir hizmet olduğunu gösteriyorlar. Bugüne kadar hiçbir şikayet almamış olmamız bizi ayrıca gururlandırıyor. Özellikle burada pişirim yerinin olması pazarımızı diğer yerlere göre son derece cazip kılıyor. Mevsimsel olarak daha az balığın tüketildiği yaz aylarında da Mezitlililer balığa rağbet eder hale geldi" dedi.
En sağlıklı besin olan balık için Mersin’in merkeze inmek zorunda kalmadıklarını anlatan vatandaşlar ise, "Sağlıklı ve ucuz beslenmenin en iyi yolu balık yemek. Başkanımız Neşet Tarhan’ın sayesinde balığa ulaşabiliyoruz. Evimize kızartma kokusu sinmeden pişirtebiliyoruz. Son derece memnunuz. Başka bir güzel tarafı da misafirlerimizi burada ağırlayabiliyoruz. Dere kenarında balık ziyafeti bize büyük avantaj sağlıyor" diye konuştu.
Vatandaşlara sundukları hizmetleri talepler doğrultusunda yönlendirmeye çalıştıkları bilgisini veren Belediye Başkanı Tarhan, şunları söyledi:
"Mezitli’de bir balık pazarının eksikliğini fark ettik. İki yılı aşkın bir süredir hizmet veren Balık Pazarımız büyük bir boşluğu doldurdu. Belediyemiz bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz Mutlu Mezitli şirketi tarafından balık pişirimi ve evlere servisi de gerçekleştiriliyor. Burada yemek isteyen vatandaşlarımız içinde masa ve sandalyeler koyarak uygun bir ortam hazırladık. İnsanımız dilediği her şeyi Mezitli’de bulsun. Kentinde yaşamaktan mutlu olsun istiyoruz. Talep olması halinde balık pazarımızı daha da büyütmeyi planlıyoruz."

FOTOĞRAFLI