Geri Dön
Son Dakika Öğretmenin desteğiyle hayalindeki liseyi kazandı

Öğretmenin desteğiyle hayalindeki liseyi kazandı

Öğretmenin desteğiyle hayalindeki liseyi kazandı

Öğretmenin desteğiyle hayalindeki liseyi kazandı

Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT(Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, Ercan Sönmez, resim öğretmeni Ahmet Kurt'un desteğiyle hayalindeki Mardin Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanmayı başardı.
Resim çizme yeteneği olan Fahrettin Önen Ortaokulu'ndan mezun olan Ercan Sönmez'e, resim öğretmeni Ahmet Kurt gönüllü olarak 4 ay ders verdi. Kurt, öğrencisi Ercan Sönmez'i Mardin'de düzenlenen özel yetenek sınavına da kendi imkanıyla sınava girmesini sağladı. Eğitim sonrası sınava giren Sönmez, Mardin Güzel Sanatlar Lisesi'ne girmeyi başardı.
Öğretmen Ahmet Kurt, "Ercan'a derslerin dışında sınava yönelik evde, okulda kurs verdim. Bunların tamamını ben kendim gönüllü verdim. Ercan'ı sınava götürdüm başarılı ve özel yeteneğini taçlandırmış olduk. Bizim bu coğrafyada özel yeteneği olan çok çocuk var. Onlara örnek olması için Ercan ile çalıştık. Öğretmen olarak öğrenciye küçük bir dokunuş bazen hayatında çok büyüklüğe sebep olabiliyor. Bizim derdimiz buradaki çocuklarında sanat ile içi içe olmasıdır. ileriki zamanlarda bunu meslek de yapmaları için önemlidir" dedi.
Ercan'ın annesi Cahide Sönmez ise, öğretmen Ahmet Kurt'a oğluna verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileterek, "Çocuğumun yeteneği vardı. Fakat nasıl onunla ilgileneceğimiz bilmiyorduk. Ben ve eşim her ikimizde okul okumamışız. Ahmet hoca sağ olsun bizim çocukla ilgilendi. Çocuğumuz sınavı kazandığı ve okula yerleştiği için çok mutluyuz. Ahmet hocaya teşekkür ediyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI