Geri Dön
Son Dakika Ukrayna Konsolosu Khomenko, Başkan Topaloğlu'nu ziyaret etti

Ukrayna Konsolosu Khomenko, Başkan Topaloğlu'nu ziyaret etti

Ukrayna Konsolosu Khomenko, Başkan Topaloğlu'nu ziyaret etti

Ukrayna Konsolosu Khomenko, Başkan Topaloğlu'nu ziyaret etti

KEMER, (DHA) - UKRAYNA Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu ziyaret etti.

Ukrayna Konsolosu Viacheslav Khomenko ve beraberindeki heyeti Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu karşıladı. Kemer'in Ukrayna ile olan ilişkilerinden çok memnun olduklarını belirten Konsolos Viacheslav Khomenko, Kemer'de tatil yapan Ukraynalılardan kendilerine gösterilen misafirperverlikten ve ilgiden dolayı olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Khomenko, “Ukrayna'da özellikle sağlık turizmi ve sularıyla ünlü Truskavets isimli bir şehir var. Kemer'le kardeş şehir olmak istiyor. Yılda yaklaşık 250 bin turist ağırlıyor. Çok güzel bir şehir. Sizi burada görmek istiyoruz. 24 Ağustos Ukrayna Bağımsızlık Günü. Sizi de bekliyoruz" dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananların yakınlarıyla Kemer'de tatil yaptığını anlatan Khomenko, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, iki ülke arasında pasaportsuz seyahat edebilme anlaşması yaptı. Bu kapsamda Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşta ölen ve yaralanan ailelerden 300 kişi, geçen sene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun destekleriyle Kemer'de tatil yaptı, ekim ayında da 100 kişi Göynük'te tatil yapmaya gelecek. Bu tatilde konser vermeyi de düşünüyoruz. Hatta Ukrayna Büyükelçisi'nin de bu etkinliğe katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Necati Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2008'den bu yana Yuzhniy ile kardeş şehir olduğunu hatırlatarak, Ukrayna vatandaşlarını Kemer'de ağırlamaktan dolayı her zaman mutluluk duyduklarını kaydetti.

Ukraynalıların Antalya ve Kemer'i çok sevdiklerini bildiklerine değinen Necati Topaloğlu, “Geçen sene Antalya'ya yaklaşık 750 bin Ukraynalı misafirimiz gelmiş. Biz Ukraynalı misafirlerimize önem veriyoruz. Onlar Kemer'i ikinci vatanları gibi görüyor. Kemer'deki deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa, spor, sağlık gibi alternatif turizm olanaklarının farkındalar. Bu yüzden Kemer'i çok tercih ediyorlar. Kendilerini her zaman Kemer'de ağırlamaktan mutluluk duyarız" diye konuştu.

Başkan Topaloğlu, Kemer ile kardeş şehir olmak isteyen Truskavets şehri ile gerekli yazışmaların yapılacağını ve meclis gündeminde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu, Konsolos Khonemko'ya Kemer'in Tekirova Mahallesi'nin bir tablosunu hediye ederken, Khomenko da Başkan Topaloğlu'na Ukrayna'ya özel çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI