Geri Dön
Spor 6'ncı Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı

6'ncı Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı

Türkiye'de düzenlenen en önemli 4 bisiklet yarışından biri olan Tour Of Mersin, Anamur’daki Anemurium Antik Kenti’nden start aldı.

6'ncı Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu başladı

Mersin'de bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, Anemurium Antik Kenti'nden başladı. 30 ülkeden 171 profesyonel sporcunun katıldığı turun startına Kaymakam Bilal Bozdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz de katıldı.

Sporcular, kent merkezi yönünde pedal çevirerek ilçeden çıktı. Etaplar halinde 4 gün sürecek ve 7 Nisan’da Mersin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda tamamlanacak olan organizasyon kapsamında sporcular, toplam 518,4 kilometre pedal çevirecek. 5 kıtadan katılımın olacağı yarışmada, aralarında bisiklet dünyasının önemli isimlerinin de yer aldığı 30 farklı ülkeden toplam 171 sporcu mücadele edecek.

146 yabancı, 25 Türk sporcunun iştirak edeceği Tour Of Mersin, Anamur-Gülnar, Gülnar-Mersin, Tarsus-Mersin ve Mersin merkez olmak üzere 4 etaptan oluşuyor. Organizasyonda, dereceye giren sporculara toplamda 19 bin 30 Euro ödül verilecek.