Geri Dön
Spor A Milli Erkek Hentbol Takımı, Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde İtalya ile eşleşti

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde İtalya ile eşleşti

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1'inci Turu'nda İtalya ile karşı karşıya gelecek.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde İtalya ile eşleşti

 

2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1'inci Turu'nun kura çekimi, Avusturya'nın Viyana kentindeki EHF Genel Merkezi'nde yapıldı. Kasım ayında oynanacak olan eleme turunda Türkiye, İtalya ile eşleşti. Bu eşleşmede ilk maç 1 veya 2 Kasım tarihlerinde Türkiye'de, 2'nci maç ise 4 veya 5 Kasım'da İtalya'da oynanacak. Bu turu geçen 5 takım; Litvanya, Ukrayna ve Belçika'nın da katılacağı 2'nci turda mücadele etmeye hak kazanacak.

OKAN HALAY: PLAY-OFF MAÇLARINA KATILMAK İLK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Kura sonrası değerlendirmede bulunan A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, "Daha önce grup elemesi şeklinde oynadığımız Dünya Şampiyonası elemelerinden farklı bir formatla oynayacağız. 2025 Dünya Şampiyonası'nda eleme aşaması, karşılıklı eleme maçları şekline dönüştü. İlk turdaki rakibimiz İtalya, 2024 Avrupa Şampiyonası Eleme gruplarında iyi maçlar çıkartan ve özellikle son 2 sene içinde hem altyapılarda, hem de A Milli Takım seviyesinde dikkat edilmesi gereken bir takım hüviyetinde. Fakat biz de kendimizden emin, son zamanlarda oyun konseptini geliştiren mücadele gücü yüksek bir takımız. Oynayacağımız bu iki maçta rakibimizi eleyerek mart ve mayıs aylarında oynanacak play-off maçlarına katılmak ilk önceliğimiz olacak" şeklinde konuştu.

2025 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde 1'inci Tur eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Lüksemburg - İsrail

Büyük Britanya - Finlandiya

Letonya - Estonya

Slovakya - Kosova

Türkiye - İtalya