Geri Dön
Spor Bakanlar, Başkanlar, teknik adamlar ve bir çok ünlü final maçını tribünden izledi

Bakanlar, Başkanlar, teknik adamlar ve bir çok ünlü final maçını tribünden izledi

Manchester City ile Inter arasında İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi final maçını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra yeni kabinedeki Bakanlar da izledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki final maçı ve kupa törenini yakından takip etti.

Bakanlar, Başkanlar, teknik adamlar ve bir çok ünlü final maçını tribünden izledi

İstanbul'un 18 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 68’inci dakikada Rodri’nin golüyle İtalya’nın Inter takımını 1-0 mağlup eden İngiltere’den Manchester City kazandı. Inter’den milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu ile Türk asıllı İlkay Gündoğan’ı karşı karşıya getiren maçta gülen Manchester City’nin kaptanı oldu. İlkay Gündoğan bu başarıya ulaşan İlk Türk kökenli oyuncu olarak da tarihe geçti.

Karşılaşmayı yaklaşık 70 bin futbolsever statta izlerken, futbolun önde gelen isimleri, teknik adamlar, eski futbolcular, kulüp başkanları, Bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar ve bir çok ünlü bu tarihi anı kaçırmadı.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ailesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, eski futbolcu Mesut Özil, teknik adamlar Abdullah Avcı, Hikmet Karaman ve Çağdaş Atan gibi isimler de final mücadelesini tribünden takip etti.