Geri Dön
Spor Beşiktaş - Galatasaray maçından notlar

Beşiktaş - Galatasaray maçından notlar

Süper Lig’in 28’inci haftasında Beşiktaş, derbi mücadelesinde Galatasaray’ı konuk etti. Tüpraş Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çaldı. Meler’in yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy üstlendi.

Beşiktaş - Galatasaray maçından notlar

 

Siyah-beyazlılarda teknik direktör Fernando Santos, Türkiye Kupası’nda oynanan Konyaspor maçına göre 3 değişikliğe gitti. Santos; Jonas Svensson, cezalı Gedson Fernandes ve sakatlığı bulunan Salih Uçan’ın yerine Onur Bulut, Daniel Amartey ve Cenk Tosun’u 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Santos, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Necip Uysal, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda Amartey ve Al-Musrati’yi görevlendiren tecrübeli teknik adam hücum hattının sağında Rashica, ortasında Muçi, solunda ise Cenk Tosun’u sahaya sürdü. Fernando Santos’un gol yollarındaki tercihi ise Semih Kılıçsoy oldu. Fernando Santos, Galatasaray derbisinde takımını şu 11 ile sahaya sürdü:

“Mert Günok - Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Amartey, Rashica, Muçi, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy.”

BEŞİKTAŞ’TA 4 EKSİK

Siyah-beyazlı takımda, derbi müsabakasında cezalı oyuncular Bakhtiyor Zaynutdinov ve Gedson Fernandes ile sakatlığı bulunan Salih Uçan ve Tayfur Bingöl maç kadrosunda yer almadı. Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Konyaspor’a karşı ilk 11’de sahaya çıkan Salih Uçan, müsabakanın ikinci yarısında yerini Cenk Tosun’a bırakmıştı. Ligde geçen hafta oynanan İstanbulspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Gedson ve Zaynutdinov da derbide görev alamadı.

3 İSİM İLK KEZ DERBİDE GÖREV ALDI

Beşiktaş’ta Galatasaray derbisinde yeni transferler Al-Musrati ve Ernest Muçi ile bu sezon takımın vazgeçilmez oyuncularından olan genç forvet Semih Kılıçsoy, ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Devre arası transfer döneminde takıma katılan Al-Musrati ile Muçi, Galatasaray karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Bu iki oyuncunun yanı sıra altyapıdan yetişen ve siyah-beyazlı takımın son haftalarda gol yükünü çeken 18 yaşındaki futbolcu Semih Kılıçsoy da ilk kez derbi maçta görev yaptı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN ÖZEL KOREOGRAFİ

Siyah-beyazlı taraftarlar Galatasaray derbisi için özel bir koreografi çalışması yaptı. Beşiktaş’ın kuruluşunun 121’inci yılı sebebiyle kapalı tribünde açılan dev koreografide siyah-beyazlı ekibin 1903 yılından beri kullandığı logoların yanı sıra Beşiktaş Kulübü’nün kurulmasında öncülük eden isimlerin resimleri yer aldı. Öte yandan kale arkası tribünde ise siyah-beyazlı tribünlerin vefat eden önemli isimlerinden ‘Optik Başkan’ lakaplı Mehmet Işıklar’ın yanı sıra genç yaşta vefat eden Mühendis Oktay Aydemir’in kareografisine yer verildi.

OKAN BURUK’TAN 6 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fatih Karagümrük mücadelesinin 11’ine göre Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Beşiktaş maçında 6 değişikliğe gitti. Fatih Karagümrük maçında ilk 11’de yer alan; Günay Güvenç, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Tete, Sergio Oliveira ve Wilfried Zaha, Beşiktaş karşılaşmasında forma giymedi. Bu oyuncuların yerine tecrübeli teknik adam; Fernando Muslera, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Dries Mertens ve Mauro Icardi’yi sahaya sürdü. Galatasaray, Beşiktaş karşısına şu 11 ile çıktı:

“Muslera - Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.”

ZAHA, OLIVEIRA VE ABDÜLKERİM KADROYA ALINMADI

Galatasaray’da 5 oyuncu çeşitli sebeplerden dolayı Beşiktaş derbisinde forma giymedi. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncularından Wilfried Zaha ile Serge Aurier, Portekizli orta sahası Sergio Oliveira, Faslı oyuncu Hakim Ziyech ve milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, Beşiktaş derbisinde oynamadı. Dün yapılan takım antrenmanında ayağında ödem bulunması sebebiyle yer almayan Zaha ve ağrısı bulunan Abdülkerim Bardakcı derbide riske edilmezken, çeşitli sebeplerden ötürü Oliveira, tedavileri devam eden Hakim Ziyech ile Serge Aurier, derbinin kadrosunda yer almayan isimler oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluşa Abdülkerim Bardakcı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Abdülkerim'in dünkü idmanda bir ağrısı oldu. Onu idareli kullanıyorduk. Bir sonraki maçları düşündüğümüz için kadroya almadık” dedi.

3 FUTBOLCU SINIRDA

Galatasaray'da derbi öncesinde Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu ve Kaan Ayhan, sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular Beşiktaş mücadelesinde sarı görmeleri durumunda Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanacak Rizespor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.