Geri Dön
Spor BtcTurk ile TMOK arasında Paris Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporculara destek anlaşması yapıldı

BtcTurk ile TMOK arasında Paris Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporculara destek anlaşması yapıldı

Teknoloji şirketlerinden BtcTurk, Türkiye'nin olimpiyatlara katılışının 100'üncü yıldönümünde, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak sporculara destek olmak amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile resmi sponsorluk anlaşması imzaladı.

Ataköy'de bulunan Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen imza törenine TMOK Başkanı Uğur Erdener, BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, milli güreşçi Taha Akgül, milli atlet Tuğba Danışmaz, milli tekvandocular Hatice Kübra İlgün ve Hakan Reçber'in yanı sıra davetliler ve basın mensupları katıldı.

Anlaşmadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren TMOK Başkanı Uğur Erdener, "Finansal ürün ve hizmetler bağlamında Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketi yine Bitcoin ve kripto para konusunda en yetkin kuruluş. BtcTurk ile birlikte güzel ve özel bir anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Olimpiyat oyunlarının bizim açımızdan 100'üncü yılını kutlamış olacağız. 1924 Paris Olimpiyat Oyunları Cumhuriyet ile birlikte katıldığımız ilk olimpiyat. Çok özel bir yeri var. Team Türkiye olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda çok daha büyük başarılar beklediğimiz özel anlamlı bir olimpiyat olacak. BtcTurk'un desteği çok önemli. Bir rekoru da kırmak temel hedefimiz. Şu an itibarıyla 11 dalda 51 sporcumuzun Paris kotalarını kazandığını biliyoruz. Bu sayı artacak. 100'ü aşkın sporcumuz Team Türkiye adına bizi temsil edecek. BtcTurk'ün verdiği destek bizimle daha da anlamlı hale gelecek. Türk sporu adına büyük bir değer ifade ediyor. Teşekkürü borç biliyorum. Birlikteliğin güzel meyveler vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

ÖZGÜR GÜNERİ: 100. YILDA DA SPORCULARIMIZIN YANINDAYIZ

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, sporun toplumların ekonomik ve sosyal gelişimine sağladığı olumlu katkıya inandıklarını, bu nedenle Türkiye’nin tek yürek olduğu birçok spor organizasyonuna destek vermeyi önemsediklerini söyledi. Türkiye’nin 2024 Olimpiyatları yolculuğuna eşlik etmekten gurur duyduklarını belirten Güneri şöyle konuştu:

“Bu yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile resmi sponsorluk anlaşmasına imza atıyoruz. Türkiye’nin Olimpiyat Oyunlarına katılmasının 100’üncü yıl dönümünde bu coşkunun bir parçası olmak bizim için çok önemli. Yetenek, beden gücü ve aklın birleşmesini tanımlayan ‘Olimpiyat Ruhu’nun heyecanıyla sporcularımızın yanındayız. Gençlerimizin Olimpiyatlar gibi uluslararası bir spor organizasyonunda yer almasını çok kıymetli buluyoruz. Olimpiyat yolculuğuna çıkan gençlerimizin geçmiş ayak izlerini takip ederek daha iyi bir gelecek için ilham alacağına ve barış, saygı, dostluk gibi olimpik değerler üzerinden nice gence ilham olacağına inanıyoruz. Dereceler, skorlar, madalyalar bu işin sadece ölçülen tarafı. Eminiz ki gencecik kardeşlerimizin bu deneyimi yaşaması, onların mücadelesine, duygusuna bir ulusun ortak olması hepimize iyi gelecek. 100 yılı aşmış geçmişi ile Türk sporunun en önemli taraflarından biri olan ve her zaman sporun ve sporcunun gelişimi için çalışan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne ayrıca teşekkür etmek isteriz. Çocuklarımızın, gençlerimizin spora yönelmesi, yeni yeteneklerin ortaya çıkarılması, Olimpik değerlerin gençlerimize aşılanması için yaptıkları tüm çalışmaları takdirle izliyoruz. Bu hikâyenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporculara başarılar diliyoruz. Bir ülkenin kalbi sizinle atacak.”

 Açıklamaların ardından sponsorluk anlaşması imzalandı. İmza töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.