Geri Dön
Spor Çağdaş Atan: Ligin ilk 5’ine konumlanıp Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz

Çağdaş Atan: Ligin ilk 5’ine konumlanıp Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Bu maçı hedeflerimiz doğrultusunda kazanmamız gerekiyordu. Geldiğimiz nokta ile şimdiki noktayı taçlandırmak için bugün kazanabilirdik. Şimdi 7 final maçı var. Ligin ilk 5’ine konumlanıp Başakşehir’in genlerinde olan Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz. Oyunu domine eden tarzına Başakşehir yavaş yavaş yaklaşıyor" dedi.

Çağdaş Atan: Ligin ilk 5’ine konumlanıp Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz

Süper Lig’in 31’inci haftasında Başakşehir, sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, açıklamalarda bulundu. Milli aradan dolayı takımda ritim kaybının olduğunu belirten Çağdaş Atan, “18 günlük bir ara vardı. Biraz ritim kaybını normal buluyorum. Yaptığımız hazırlıklarda topa sahip olacağımızı biliyorduk, ona göre hazırlık maçları oynadık. Her idmanda sadece rakip yarı sahayı kullandık ama bu kadar derinde savunma beklemiyorduk. Golü yediğimiz 16’ncı dakikaya kadar Beşiktaş’ın bizim yarı sahamızda bir pas organizasyonuna girdiğini hatırlamıyorum. Beşiktaş sadece 1-0’dan sonra değil, 0-0’dan 1-0’a kadar da bizi geride karşıladı” diye konuştu.

“BERABERLİĞE SEVİNMEDİK”

“Rakip hiç üzerimize gelmeyip hareketsiz halde alanları kapayınca bizim hatlarda topla buluşmamızı engelledi. Topun hızı yavaş kaldı” diyen Atan, konuşmasına şöyle devam etti:

“İkinci yarı daha hızlı oynamaya çalıştık. Maçı sonun kadar istedik. 19 şut atarak maçı bitirdik. Yüzde 89-90’lara varan pas oranında başarımız var. Maçın sonlarına doğru kaybedersek üzüleceğimizi düşündüm. Beraberliğe de sevinmedik. Bu maçı hedeflerimiz doğrultusunda kazanmamız gerekiyordu. Geldiğimiz nokta ile şimdiki noktayı taçlandırmak için bugün kazanabilirdik. Şimdi 7 final maçı var. Ligin ilk 5’ine konumlanıp Başakşehir’in genlerinde olan Avrupa’da mücadele etmek istiyoruz. Oyunu domine eden tarzına Başakşehir yavaş yavaş yaklaşıyor. Maç başına 45 saniye 10 adet top bizde oluyor. Eğer büyük takım gibi oralarda oynamak istiyorsak bu oyunun oradaki zaaflarını da çözmemiz gerekiyor.”

“EMİRHAN’IN SEVİNMEMESİNİ ANLAYABİLİYORUM”

Karşılaşmanın 90+5’inci dakikasında beraberlik golünü atan Emirhan İlkhan ile ilgili de konuşan genç teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

“Emirhan’ın sevinmemesini anlayabiliyorum. Emirhan benim içimde yara. Bizde maalesef kiralık ve satın alma opsiyonumuz yok. Onun gibi bir oyuncunun altyapımızdan çıktığını düşündüğümüz anda bizim onun için biçeceğimiz en küçük değer 10-15 milyon Euro olurdu. Onun bizim oyuncumuz olmaması için üzgünüm. Ama gelecek sene onsuz planlarımızı da yapmak zorundayız. Üst düzey bir oyuncu olacak. Öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Ben onun için ümitliyim. Türk milli takımı adına önemli bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Allah yolunu açık etsin. 7 haftamızı onun birlikte en mutlu şekilde geçirmeye çalışacağız.”

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLE ARAMIZDA 10 KAT FARK VAR"

Bütçe farkını sergiledikleri oyunla kapatmaya çalıştıklarını belirten Atan, "Biraz daha sağduyulu kalmak gerekiyor. Oyunun içinde kalalım. Hakemleri, oyuncuları rahat bırakalım. Taraftarlara güzel oyun izletmeye çalışalım. Bizim amacımız sadece oyunun içinde kalmak. Amacımız en kötü ilk 5’te, 4’te olmak. Bugün puan farkını 1e düşürme avantajını kaçırdık ama önümüzde 7 maç var. İkincilik ve şampiyonluk yarışında hayal ettiğimiz durum ama bu bütçeyle alakalı da bir durum. Galatasaray ve Fenerbahçe ile aramızda 10 kat fark var. Biz bunu oyunla kapatmaya çalışıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.