Geri Dön
Spor Ege bölgesinden spor haberleri

Ege bölgesinden spor haberleri

1'inci Lig'de son 7 maçı 5 galibiyet, 2 beraberlikle geçerek bitime 10 hafta kala 2 yıl önce düştüğü Süper Lig'e dönmek için iyice avantajlı konuma gelen Göztepe, pazar günü evinde taraftarının desteğiyle Boluspor'u da yenerse çok büyük engeli atlayacak.

Ege bölgesinden spor haberleri

 

GÖZTEPE'YE FİNAL GİBİ 90

1'inci Lig'de son 7 maçı 5 galibiyet, 2 beraberlikle geçerek bitime 10 hafta kala 2 yıl önce düştüğü Süper Lig'e dönmek için iyice avantajlı konuma gelen Göztepe, pazar günü evinde taraftarının desteğiyle Boluspor'u da yenerse çok büyük engeli atlayacak. Haftaya üçüncü sıradaki takipçisi Kocaelispor'un 5 puan önünde giren Göz-Göz, kendisiyle birlikte ikinci yarının en formda takımı olan Boluspor'u da yenerse puan tablosunda iyice rahatlayacak. Boluspor da Göztepe gibi son 7 maçının 5'ini kazanıp 2'sinde berabere kaldı. Son 4 maçtır gol bile yemeyen sarı-kırmızılı ekibin Bolu önünde en büyük kozu Gürsel Aksel Stadı'nı yine bayram yerine çevirmeye hazırlanan taraftarı olacak. Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

 

KARŞIYAKA'DA CENK AHMET DÖNÜYOR

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta pazar günü Silifke Belediyespor'u taraftarının önünde yenerek 3 haftalık puan kaybının ardından yarışta yeniden çıkışa geçmek isteyen Karşıyaka'da sakatlığı geçen takımın hücumdaki önemli kozu Cenk Ahmet de kadroya dönecek. 10 Şubat'taki Turgutluspor deplasmanının ilk yarısında arka adalesinde yırtık meydana gelen kanat oyuncusu, Batman Petrolspor ve Ergene Velimeşespor'la oynanan iki önemli maçta forma giyemedi.

Kaf-Kaf, hücumdaki etkili oyuncusunun sakatlandığı bu 3 maçta 8 puan kaybederek şampiyonluk yarışının gerisine düştü. Hücum hattında Yasin Ozan ve Şeref'in de uzun süreli sakatlıklarla boğuştuğu yeşil-kırmızılılarda Teknik Direktör Erkan Sözeri'nin eli Cenk'in dönüşüyle güçlenecek. Zirvenin 8 puan gerisinde olan Karşıyaka, üst basamağındaki Efeler 09 SFK ve Turgutluspor'un birbirleriyle oynayacakları haftada kazanıp grup ikinciliği için avantaj yakalamaya çalışacak. Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

 

MANİSA FK, SAKARYASPOR ÖNÜNDE

1'inci Lig'de son 2 maçında Göztepe (D) ve Gençlerbirliği ile berabere kalan Manisa Futbol Kulübü yarın deplasmanda Sakaryaspor'la kozlarını paylaşacak. Yeni Sakarya Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak 25'inci hafta mücadelesinde Ozan Ergün düdük çalacak. Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Ayberk, tedavisi süren Ofkir ve Muhammed Ensar ile kırmızı kart cezalısı Lima ve Sertan forma giyemeyecek. Muhammed Ensar'ın durumu belirsiz. Ligin ilk yarısında evinde rakibiyle 1-1 berabere kalan Manisa temsilcisi bu kez kazanıp moral bulmak istiyor. Ligde Manisa temsilcisi 28 puanla 12'nci sırada, Sakaryaspor ise 40 puanla 5'inci basamakta yer alıyor. MANİSA, (DHA)

 UŞAKSPOR EVİNDE ÇIKIŞ ARIYOR

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 5 puanla aylardır dibe demir atarak her geçen hafta matematiksel olarak küme düşmeye yaklaşan Uşakspor yarın kümede kalma yarışındaki Arnavutköy Belediyespor'la evinde karşılaşacak. Uşak 1 Eylül Stadı'ndaki maç saat 14.00'te başlayacak. Uşakspor grupta bitime 10 hafta kala kurtuluş barajının 21 puan gerisinde yer alıyor. Kırmızı-siyahlı ekip hafta içinde de Etimesgut Belediyespor deplasmanına çıkacak. UŞAK, (DHA)

 BODRUM FK'YA AĞIR MİSAFİR

1'inci Lig'de Süper Lig yarışının iddialı takımlarından Bodrum FK yarın lider Eyüpspor'u kritik 90 dakikada ağırlayacak. Bodrum İlçe Stadı'nda Gürcan Hasova'nın yöneteceği maçın başlama düdüğü saat 13.30'da çalacak. Bodrum FK'da sakatlığı süren Erkan ve cezalı Ahmet Aslan forma giyemezken, yine sakatlığı bulunan Süleyman'ın ise durumu ise maç saati belli olacak.

Ligde 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlikle Süper Lig yarışına ortak olduktan sonra 2 penaltısının verilmediği Çorum FK deplasmanını penaltıdan yediği gollerle 2-1 kaybeden Bodrum FK, haftaya 42 puanla Play-Off hattında dördüncü sırada başladı. Sezon başından beri liderlik koltuğundan inmeyen, son 3 maçını üst üste kazanan Eyüpspor ise 58 puanla Süper Lig'e koşuyor. Eyüpspor'un son 10 hafta öncesi üçüncü sırayla arasında 14 puanlık fark var. Bodrum FK, Arda Turan'ın çalıştırdığı rakibini geçen sezon Play-Off yarı finalinde elemişti. BODRUM, (DHA)

 

DENİZLİSPOR UMUT PEŞİNDE

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 maçta galip gelemeyen, son 4 haftada gol bile atamayıp 1 beraberlik, 3 mağlubiyetle her geçen hafta küme düşmeye yaklaşan Denizlispor yarın zirve yarışındaki Kastamonuspor'la karşılaşacak. Denizli Atatürk Stadı'nda saat 14.00'te oynanacak maçta ev sahibi cezası nedeniyle taraftarından yoksun olacak. Grupta bitime 10 maç kala kurtuluş hattının 5 puan gerisinde olan Denizlispor 21 puanla sondan ikinci basamakta yer alıyor. Kastamonuspor 52 puanla üçüncü sırada. DENİZLİ, (DHA)

 MENEMEN FK LİDERE KARŞI

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son 4 maçının 3'ünü kaybedince kendisini Play-Off hattının dışında bulan Menemen FK yarın lider Iğdır FK'yı konuk edecek. Menemen İlçe Stadı'ndaki mücadele saat 14.00'te start alacak. Grupta bir maçı eksik Play-Off hattındaki İskenderunspor'u 3 puan geriden yedinci sıradan takip eden Menemen FK'nın 42 puanı bulunuyor. Iğdır temsilcisi ise 55 puanla takipçileri Amed Sportif ve Kastamonuspor'la kıyasıya bir şampiyonluk yarışı veriyor.  İZMİR, (DHA)

 

MANİSA BŞB ARA SONRASI EVİNDE

BASKETBOL Süper Ligi'nde sezona Türkiye Kupası'nın finalleri ve milli maçlar nedeniyle verilen 2 haftalık aranın ardından Play-Off hattındaki Manisa Büyükşehir Belediyespor yarın evinde sezonun flaş ekibi Beşiktaş'ı konuk edecek. Muradiye Spor Salonu'ndaki maçın hava atışı saat 13.00'te yapılacak. Ligde 20 maçta 11 galibiyetle beşinci basamakta bulunan Manisa ekibi ara öncesi Merkezefendi Belediyesi Basket deplasmanını kaybedip, Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde de Anadolu Efes'e elenmekten kurtulamadı. Ligde 16 galibiyetle üçüncü sıradaki Beşiktaş ise liderlik yarışı veriyor. MANİSA, (DHA)

 

FETHİYESPOR DEPLASMANDA OYNUYOR

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 4 maçtır bileği bükülmeyip alt sıralardan uzaklaşan Fethiyespor yarın Düzcespor'la deplasmanda rakip olacak. Düzce Şehir Stadyumu'ndaki karşılaşma saat 14.00'te start alacak. Grupta Fethiyespor'un 31 puanı, Düzce'nin ise 26 puanı var. Muğla temsilcisi bu karşılaşmanın ardından hafta içinde 6 Mart Çarşamba günü evinde 68 Aksaray Belediyespor'u konuk edecek. FETHİYE, (DHA)

 

ÇAĞDAŞ BODRUM ÖNEMLİ SINAVDA

BASKETBOL Süper Ligi'nde üst üste 2 galibiyet alıp averajla düşme hattından sıyrılan Çağdaş Bodrum Spor yarın en önemli rakiplerinden Büyükçekmece Basketbol'la deplasmanda karşılaşacak. İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonu'ndaki maç saat 18.00'de başlayacak. Düşme hattındaki Merkezefendi Belediyesi Basket'in genel averajla üzerinde yer alan iki takımın da ligde 20 haftada 7'şer galibiyeti bulunuyor. Çağdaş Bodrum sezona verilen 2 haftalık ara öncesinde oynadığı son karşılaşmada Bursaspor'u evinde 87-76 mağlup etmişti.  BODRUM, (DHA)

 

ARKAS SPOR'UN RAKİBİ SPOR TOTO

CEV Kupası'nda yarı finalde Alman ekibi SVG Lüneburg'a elenme üzüntüsü yaşayan Arkas Spor, yarın Efeler Ligi'nde Spor Toto'yu konuk edecek. İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanacak 22'nci hafta mücadelesi saat 16.30'da başlayacak. Ligde son olarak deplasmanda Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan mavi-beyazlılar 11 galibiyetle 7'nci sırada yer alırken, son maçında Ziraat Bankkart'ı 3-2 yenen Spor Toto ise 10 galibiyetle 8'inci basamakta yer alıyor. İzmirli voleybol severlerin heyecanı yüksek bir maç izleyeceğini belirten Arkas Spor Basın Sözcüsü Uğur Özden, "Ankara ekibi karşısında tribün gücümüzün de etkisiyle haftayı galibiyetle kapatmayı hedefliyoruz" dedi. İZMİR, (DHA)