Geri Dön
Spor Eyüpspor'da Başkan, teknik ekip ve futbolculardan Süper Lig açıklamaları

Eyüpspor'da Başkan, teknik ekip ve futbolculardan Süper Lig açıklamaları

Eyüpspor, 1'inci Lig'in 29'uncu haftasında sahasında Altay'ı 4-1 mağlup ederek bitime 5 hafta kala kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Karşılaşmanın ardından Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Eyüpspor As Başkanı Fatih Kulaksız, Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya ve futbolculardan Uğur Demirok ile Berke Özer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eyüpspor'da Başkan, teknik ekip ve futbolculardan Süper Lig açıklamaları

ARDA TURAN: OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM

Konuşmasına Altay'ın küme düşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak başlayan Arda Turan, "Altay ile oynadık, küme düştüler. Onlara da tüm saygımızı göstermeye çalıştık. Altay camiasına geçmiş olsun diliyorum. Umarım hak ettikleri yere dönerler. Bize gelince ilk günden son ana kadar oyunu güzelleştirmek için, sahada kalabilmek için her şeyi yaptık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Gerçekten çok iyi oynadılar. Kötü oynadıklarında da oyunu güzelleştirmeye çalıştılar, mücadeleyi gösterdiler. Bugün geldiğimiz noktada tarihin en güzel, en erken şampiyonluklarından birini yaşattılar. Eyüpsultan semti bazı şehirler kadar büyük bir semt. O yüzden bunu çok hak ediyor. İnşallah stadımıza kavuştuğumuzda ülkemize örnek olan, gençleri yetiştiren, kadınların, çocukların gelebileceği kulüp olmak istiyoruz, hayalimiz bu. Bugün bu hayalin ilk adımını attık. Başkanımız Murat Özkaya ve Asbaşkanımız Fatih Kulaksız'a çok teşekkür ediyorum. Onlar bu imkanları sağlamasaydı asla başaramazdık. En büyük teşekkür oyuncularıma; Bodrum'da elendikten sonra 'En erken şampiyonluğu kazanacağım' dediklerinde birçoğu şüpheyle baktı ama bazıları inandılar. Hepsini tebrik ediyorum. Kalan haftalarda da en iyi oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Çünkü kimsenin kaderi ile oynamak istemiyoruz. En dürüst, en iyi şekilde, tabii ki bir şeyler deneyeceğiz. Kendimizi geliştirmeye çalışacağız ama en iyi halimizle sahada olmaya çalışacağız" dedi.

"SÜPER LİG'E RENK KATACAĞIMIZA DÜŞÜNÜYORUM"

Birliktelik sağlanınca başarının da geldiğini ifade eden Turan, "30 yaşın üzerinde birçok oyuncumuz var. Kolay değil alışkanlıklarını değiştirmek, her gün tekrar yapmak. Her gün bana sabır gösterdiler. Onlara da aile olduğumuzu söyledim. Onlar da bir insan. Bu birlikteliği sağlayınca bu başarı geldi. Artık başka bir seviyeye çıkıyoruz. Başka bir seviyede başka türlü çalışıp, başka türlü davranmalıyız. Oraları da oynamaya cesaretimiz var. Bugün bunu bütün Türkiye'ye gösterdik. Çok önemli camiaların önünde lige çıktık. Süper Lig'e renk katacağımızı düşünüyorum. Bize inansınlar, bize ön yargı ile bakmasınlar" şeklinde konuştu.

"ENTERESAN DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM"

Futbolculuk kariyerinin ardından yedek kulübesinde de şampiyonluk yaşamasıyla ilgili gelen soruya ise Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, şöyle cevap verdi:

"Enteresan duygular içerisindeyim. Annem, karım ve çocuklarım burada. Tesislere gidince anlayacağım. Çok fazla uykusuz gece geçirdik. Çok fazla stres, gerginlik yaşadık."

FATİH KULAKSIZ: SÜPER LİG'E KATKI VERECEK BİR CAMİA OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ

Süper Lig'e çok renk katacaklarını düşünen Eyüpspor As Başkanı Fatih Kulaksız, "Sosyal medyada sürekli bir algı oluyor İstanbul takımı olmasın diye. Eyüp, Haliç sahilden Karadeniz sahiline kadar çok büyük bir ilçe. 450 bin nüfusu var. İl kadar bir ilçe. 1919 yılında Kurtuluş Savaşı mücadelesine katkı vermek için kurulmuş, 105 yıllık bir camia. Tarihi olan, mazisi olan bir kulüp. Çok tutkulu ve ateşli taraftarı olan, diğer İstanbul takımlarından biraz daha farklı bir camiayız. İstanbul'da üç büyüklerin dışında en çok taraftarı olan camiayız. Dolayısıyla İstanbul takımı olmasın algısına kesinlikle katılmıyorum. Süper Lig'e katkı verecek bir camia oluşturmak zorundayız. Tesislerimiz ve stadyumumuzla. Ligin marka değerine katkı vermek de zorundayız. Bu sorumluluğu hissediyoruz. Şehir takımları bugün 30 bin kişilik statlarda 3 bin kişiye veya 5 bin kişiye oynuyor. Bugün burada biletler satışa çıktı ve 1 saat sonra bitti. Bugün burayı 3-4 bin kişi doldurdu. Bir o kadar da dışarda kaldı. Yeni stadımızla birlikte Süper Lig'e çok renk katacağımızı düşünüyorum. Eyüpspor'a da yakışır başarı oldu. Murat Özkaya'yı 5 yıl önce kulübe aldığımız günden bugüne kadar sağlamış olduğu gerek idari anlamda gerek ise ekonomik anlamda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önceki dönem belediye başkanımız sayın Deniz Köken'e bir teşekkür de ona ediyorum. Onun da çok ciddi katkıları oldu. Yeni belediye başkanımız seçildi. O da bugün taraftarımıza stadyum sözü verdi. Bir yıl dışarda oynayacağız. İnşallah en kısa sürede stat konusunda gereken desteğini verirler. Süper Lig'e renk katan, yakışan, milli takıma oyuncu yetiştiren, Türk futboluna hizmet eden, Fair-Play ruhunu yansıtan, kimseyi ötekileştirmeyen, kavga etmeyen, hakem konuşmayan bir takım olacağız. Biliyorsunuz biz 5 yıldır hakem konuşmayan ve sahanın içerisinde kalan bir camiayız. Aynı anlayış ve kültürle devam edeceğiz. Yeni bir duruş sergilemek istiyoruz. İnşallah bundan sonra da daha iyi olacak" dedi.

MURAT ÖZKAYA: EN BÜYÜK DİLEĞİM BİR AVRUPA KUPASINDA FİNAL OYNAYABİLMEK

Süper Lig'e yükselmenin mutluluğunu ifade eden Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, "Anlatması zor bir olay, uzun bir hikaye. Beş yıl önceki bir hayaldi. O günkü arkadaşlarıma, 'Biz şampiyon olacağız. Süper Lig'e yükseleceğiz.' dediğimde belki de bana inanmamışlardı ama bugün bunu başardık. Bugün Süper Lig'deyiz. Artık bundan sonraki 5 yılımız başlıyor. Eğer varlığım, hayatım devam ederse 5 yıl sonra en büyük dileğim bir Avrupa kupasında final oynayabilmek. Bunu başarırım veya başaramam ama bugün bunu söylüyorum. Biz bir semt takımıyız. Küçümsenmemeliyiz. Burada binlerce çocuk var. Ben bu semtte büyüdüm, bu armada basketbol oynadım ve sahaya çıktım. Bir hayalimi buradaki çocuklara anlattım. O çocuklara tekrar sesleniyorum. Hayallerinin peşinden koşmaya devam etsinler. Hep birlikte hayallerimizi gerçekleştirelim" yorumlarında bulundu.

UĞUR DEMİROK: SÜPER LİG'DE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Süper Lig'de önce kalıcı daha sonra da hedeflerine ulaşmak istediklerini söyleyen Uğur Demirok, "İnanılmaz bir duygu. Bitime 5 hafta kala şampiyonluğumuzu garantiledik. Bir ilçe takımının ilk defa Süper Lig'e çıkmasında bizim de katkılarımız oldu. Tarif edilemez bir duygu. Daha önce birçok güzel anılar yaşadık ama bu bambaşka olacak. Başta Arda hocam olmak üzere, Murat başkanım ve Fatih başkanımın desteğiyle, mücadelesiyle, takımın bütünlüğüyle bir aile ortamımız vardı. Bu aile ortamının sonucunu 5 hafta kala şampiyon olarak aldık. İnşallah Süper Lig'de önce kalıcı olmayı daha sonra da hedeflerimize ulaşmayı istiyoruz. Eyüpspor'u, Eyüpsultan ilçesini gururlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"BÜTÜN HER ŞEY BİR PAYDADA BULUŞUNCA BAŞARI KAÇINILMAZ OLUYOR"

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan'ın takıma etkisi hakkında konuşan Demirok, "Eyüp'ün farkı gerçekten çok isteyen, bir aile olan ve bunu sahaya yansıtan bir takım görüntüsündeydik. Arda hoca ilk geldiği günden itibaren aile vurgusunu, oynayanın veya oynamayanın bir olduğunu, bir takım olduğumuzu bize gösterdi. İlk 11'in değil de 21 kişinin olduğunu bize gösterdi. Bence şampiyonluğun en büyük anahtarı buydu. Herkes de buna inandı. Arda hocamın davranışlarına, taktiğine, insanlığına ve kişiliğine onun bize sahip çıktığı gibi sahip çıktık. Bütün her şey bir paydada buluşunca başarı kaçınılmaz oluyor. Biz de bunu sağladık" dedi.

BERKE ÖZER: EMEKLERİN KARŞILIĞINI ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ

Şampiyonluk için çok emek verdiklerini belirten Berke Özer, "Çok mutluyuz. Şampiyonluğumuzu daha da erken ilan edebilirdik ama kolay değil. Gerginlik, şampiyonluk baskısı Adanaspor maçında ve bu müsabakanın ilk yarısında vardı. Golleri bulduktan sonra gerçek oyunumuzu da sahaya yansıttık. Şampiyonluk için çok emek verdik. Sabah 06.30'da kalkarak antrenman yaptık. Üç idman yaptığımız günler oldu. Türkiye'de olmayan bir sistemle çalıştık. Hocamız her maçtan önce bize, 'Sizin onlardan bir fazlanız var. Onlar uyurken siz çalışıyordunuz.' dedi. Bütün maçlara bu bilinçle çıktık. Bu emeklerin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz" diyerek sözlerini noktaladı.