Geri Dön
Spor Fenerbahçe - Beşiktaş maçından notlar

Fenerbahçe - Beşiktaş maçından notlar

Süper Lig’in 34’üncü haftasında Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe’nin konuğu oldu. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Volkan Bayarslan düdük çaldı. Bayarslan’ın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlendi.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 33’üncü haftasında oynanan Sivasspor maçının 11’inde tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Edin Dzeko yerine gol yollarında Michy Batshuayi’ye forma verdi. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısına şu ilk 11 ile çıktı;

“Livakovic- Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, Tadic, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Batshuayi.”

FENERBAHÇE’DE TEK EKSİK

Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş karşısında tek oyuncusundan yararlanamadı. Fenerbahçe’de menisküs ameliyatı olan Jayden Oosterwolde bu maçta forma giyemedi. Sarı-lacivertli ekipte ayrıca Leonardo Bonucci, Miha Zajc ve Leonardo Bonucci, teknik ekip kararıyla maç kadrosunda yer almadı.

EDIN DZEKO SÜPER LİG’DE İLK KEZ YEDEK

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli santrforu Edin Dzeko bu sezon Süper Lig’de ilk defa bir maça yedek başladı. Geride kalan 33 haftanın 32’tanesinde forma giyen ve bu maçların tamamında ilk 11’de sahaya çıkan tecrübeli santrfor, 17’nci haftada oynanan Kayserispor karşılaşmasında ise sakatlığı dolayısıyla kadroda yer almamıştı.

BATSHUAYI LİGDE 17 HAFTA SONRA İLK 11’DE

Fenerbahçe’nin Belçikalı santrforu Michy Batshuayi, Beşiktaş karşısında ilk 11’de yer aldı. Tecrübeli oyuncu, Süper Lig’de bu sezon 2’nci defa 11’de sahaya çıktı. 30 yaşındaki oyuncu, daha önce 17’nci haftada oynanan Kayserispor maçında sahaya ilk 11’de çıkmış ve bu maçta 3 gol atma başarısı göstermişti. Ligde yedekten gelip attığı gollerle takıma katkı sağlayan Batshuayi, Süper Lig’de bu sezon 10 kez fileleri havalandırmayı başardı.

BECAO, TÜRKİYE’DEKİ İLK DERBİSİNE ÇIKTI

Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Rodrigo Becao, sarı-lacivertli forma ile ilk derbi karşılaşmasına Beşiktaş karşısında çıktı. Ekim ayında yaşadığı sakatlığın ardından yaklaşık yaklaşık 4.5 ay sahalardan uzak kalan Brezilyalı savunmacı, Beşiktaş karşısına 11’de çıkarak Türkiye’de ilk kez bir derbi maçta sahada yer aldı.

SEMİH KILIÇSOY VE COLLEY 2, MASUAKU 5 MAÇ SONRA 11’DE

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçının 11’inde 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Topraktepe, sarı kart cezalısı Svensson’un yanı sıra Umut Meraş ve Ghezzal’ın yerlerine Colley, Masuaku ve Semih Kılıçsoy’u sahaya sürdü.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Serdar Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Necip Uysal, Worrall, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda Al-Musrati ve Gedson’u görevlendiren Topraktepe; hücum hattının sağında Rashica, ortasında Muçi, solunda ise Semih Kılıçsoy'u sahaya sürdü. Serdar Topraktepe’nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığını atlatan genç golcü Semih Kılıçsoy, karşılaşmaya 11’de başladı. Siyah-beyazlı ekibin derbideki gol ümidi olan Semih, 2 maçlık aranın ardından 11’deki yerine döndü. Süper Lig’in 33’üncü haftasında iç sahada ve Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynanan 2 maçta formasından ayrı kalan Semih Kılıçsoy, yaklaşık 2 haftalık aranın ardından görev aldı.

Öte yandan Arthur Masuaku da ilk 11’deki yerine döndü. Son olarak 11 Mart’ta oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11’de görev alan Demokratik Kongolu sol bek; ligde Antalyaspor maçında sarı kart cezası, Başakşehir, Samsunspor ve Ankaragücü maçlarında ise sakatlığı nedeniyle görev alamamıştı. Masuaku, Türkiye Kupası’nda deplasmanda oynanan Ankaragücü maçında ise ikinci yarı oyuna dahil olmuştu.

NECİP BU KEZ SAĞ BEK

Siyah-beyazlı ekipte kaptan Necip Uysal, derbi maçta sağ bekte görev aldı. Bu sezon genellikle stoper bölgesinde görev alan, ancak siyah-beyazlı forma ile kariyerinde kale hariç hemen hemen her mevkide görev alan Necip Uysal, Svensson’un sarı kart cezasının ardından sağ bekte görev aldı. Necip Uysal’ın sağ beke geçmesinin ardından stoper tandeminde Worrall ve Colley görev aldı.

VAR’A HOLLANDALI HAKEM

Süper Lig’de 2 haftadır bazı maçlarda yabancı hakemler VAR olarak görev alıyordu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde ise VAR’da Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Pol van Boekel görev yaptı. Boekel’in yardımcılıklarını ise Arda Kardeşler, Murat Tuğberk Curbay ve Mustafa Coşkun üstlendi. Boekel, VAR hakemi olarak Hollanda’da 95, Avrupa kupalarında 105, FIFA organizasyonlarında ise 25 mücadelede görev aldı. Hollandalı hakem, EURO 2024’de de VAR için davet aldı.