Geri Dön
Spor Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul toplantısı başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul toplantısı başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, Ülker Stadyumu’nda saat 18.30’da başladı.

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul toplantısı başladı

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen toplantıya başkan Ali Koç, futbol A takımı teknik direktörü İsmail Kartal ve futbolculardan Bright Osayi-Samuel birlikte geldi. Tribünlerde Ali Koç’un resminin yer aldığı, “Yolu sen çizdin, birlikte yürüyeceğiz sonsuza kadar” pankartı da dikkat çekti. Toplantı, sarı-lacivertli kulübün üyelerinin yoğun katılım sağlaması ve bu sebepten dolayı stada girişte yoğunluk oluşması sebebiyle yaklaşık 1.5 saat gecikmeli olarak başladı. Açılış konuşmasını Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik gerçekleştirdi. Çoğunluğu sağladıklarını ifade eden Bilecik, “22 bin 588 sayısını aşmış bulunmaktayız. Bu katılım sayımızla ülkemizde yapılan tüm spor kulüplerinin sayılarından daha fazla bir rakama ulaştık. Bu tarihi heyecanı hep birlikte yaşamak için hem mabedimizde hem de ekranlarının başında bizimle olan tüm taraftarlarımıza, yüreği sarı-lacivert atan, adalet ve haksızlık karşısında susmayan herkese, her şartta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen herkese selam olsun” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE BU GİDİŞE ‘DUR’ DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Bugünün Fenerbahçe için tarihi bir gün olduğunu belirten Bilecik, “Yangın felaketinden dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz. Bugünü iyi not edin. Bugün burada 22 bin 588 sayısını geçmiş bulunuyoruz. Bugün hepinizin ileride hepinizin ‘O günü çok iyi hatırlıyorum, ben de oradayım’ diyeceği bir gün. Bugün, hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız bir gün. Bugün, Fenerbahçemizin yıllardır karşı karşıya kaldığı planlı operasyonlara karşı atacağımız adımları planlama günüdür. Sevgili Fenerbahçeliler, bize, size, bütün camiaya diyorlar ki, ‘Fenerbahçe oyunun içinde ama yarışın dışında kalsın.’ Böyle bir şey yok. Biz girdiğimiz her yarışa kazanmak için girer, adil şartlarda da o yarışı kazanırız. Hep birlikte bu gidişe dur demek için buradayız. Yapılan haksızlıkları sorgulamak ve ortak bir karar vermek için buradayız. Bizi bu noktaya getiren şey, sadece Trabzonspor maçında yaşanan olaylar değil. Sporcularımıza o maçta yapılanlar, bardağı taşıran son damla oldu. Sadece futbol takımımızın geleceğini konuşmak için değil aynı zamanda kulübümüzün onurunu savunmak için bir araya geldik. Hesabı verilmeyen her haksızlık daha büyüğünü doğuruyor. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız. Bize yapılan her haksızlık, Türkiye’ye yapılan bir haksızlıktır. Fenerbahçe’nin her ayağa kalkışı, Türkiye’nin ayağa kalkışıdır” şeklinde konuştu.

Erol Bilecik’in konuşmasının ardından yapılan oylamada Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı da olan Uğur Dündar getirildi.