Geri Dön
Spor Fenerbahçe - Pendikspor maçından notlar

Fenerbahçe - Pendikspor maçından notlar

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29'uncu hafta karşılaşmasında Pendikspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayan karşılaşmada hakem Kadir Sağlam düdük çaldı. Sağlam'ın yardımcılıklarını Mustafa Sönmez ve Candaş Elbil üstlendi.

Fenerbahçe - Pendikspor maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Union Saint-Gilloise'ya karşı deplasmanda oynanan karşılaşmanın ilk 11'inde 6 değişiklik yaparak takımını Pendikspor karşısında sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, İsmail Yüksek, Sebastian Szymanski ve Michy Batshuayi yerine Mert Müldür, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Rade Krunic, Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko'ya forma verdi. Sarı-lacivertli ekip, Pendikspor karşısına şu ilk 11 ile çıktı;

"Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Krunic, Fred, Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş, Tadic, Dzeko."

FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

Sarı-lacivertli ekip, Pendikspor karşılaşmasına 5 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sarı kart cezalısı olan İsmail Yüksek'in yanı sıra sakatlıkları devam eden Joshua King ve Rodrigo Becao, Pendikspor karşısında kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde ayrıca ağrıları olan Leonardo Bonucci ile Saint-Gilloise maçına devam edemeyen ve MR sonuçları beklenen Çağlar Söyüncü de bu maçta takımını yalnız bıraktı.

SERDAR AZİZ VE MERT MÜLDÜR 2 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Pendikspor karşısında sağ bekte Mert Müldür'e, sağ stoperde ise Serdar Aziz'e forma verdi. Bu iki oyuncu, 2 maç aranın ardından kendilerine ilk 11'de şans buldu. Aziz ve Müldür, son olarak Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde MKE Ankaragücü'ne karşı deplasmanda 3-0 kaybedilen maçta ilk 11'de forma giymişti.

OOSTERWOLDE BU KEZ STOPERDE

Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Jayden Oosterwolde, Pendikspor karşılaşmasına sol stoperde başladı. Perşembe günü Union Saint-Gilloise karşılaşmasına sol bekte başlayan genç oyuncu, Çağlar Söyüncü'nün sakatlanmasının ardından karşılaşmanın geri kalan bölümünde stoperde görev almıştı. Oosterwolde, karşılaşmanın 84'üncü dakikasında sarı-lacivertli ekibin 2'nci golünü kaydetmişti.

İRFAN CAN KAHVECİ KADRODA YER ALDI

Fenerbahçe'de 25 Şubat tarihinde sağ arka alt adalede 2'nci derece yırtık tespit edilen ve bu sebepten dolayı 4 maçta görev alamayan İrfan Can Kahveci, hafta başında saha çalışmalarına başlamıştı. Union Saint-Gilloise maçında tam hazır olmadığı için riske edilmeyen milli oyuncu, Pendikspor karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı.

PENDİKSPOR'DA 4 DEĞİŞİKLİK

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Süper Lig'in 28'inci haftasında Konyaspor'a iç sahada 2-0 kaybettikleri maçın ilk 11'inde 2'si zorunlu 4 değişiklik yaparak takımı Fenerbahçe karşısında sahaya sürdü. Üzülmez, sarı kart cezalıları Alpaslan Öztürk ile Fredrik Midtsjö'nün yanı sıra Joher Rassoul ve Erdem Özgenç'in yerine Serkan Asan, Murat Akça, Welinton ve Gökcan Kaya'ya forma verdi. Pendikspor'un Fenerbahçe karşısındaki ilk 11'i şu isimlerden oluştu;

"Erdem Canpolat, Serkan Asan, Murat Akça, Welinton, Sequeira, Lusamba, Ndiaye, Gökcan Kaya, Thiam, Halil Akbunar, Umut Nayir."

UMUT NAYİR İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde Pendikspor'a kiraladığı Umut Nayir, sarı-lacivertli ekibe karşı ilk 11'de sahaya çıktı. 30 yaşındaki oyuncu, bu sezon Pendikspor formasıyla çıktığı 9 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi.

TAHSİN KAYA UNUTULMADI

Dün hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Tahsin Kaya, Fenerbahçe-Pendikspor maçında unutulmadı. 1986-1989 yılları arasında sarı-lacivertli ekibin başkanlığını yapan Kaya için maç öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.