Geri Dön
Spor Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında hata yapmayarak zirve takibini sürdürdü

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında hata yapmayarak zirve takibini sürdürdü

Fenerbahçe, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek milli araya kayıpsız girdi.

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında hata yapmayarak zirve takibini sürdürdü

Fenerbahçe, Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'a konuk oldu. Sarı-lacivertli ekip, karşılaşmanın ilk yarısını Fred'in golleriyle 2-0 önde kapattı. 63'üncü dakikada Enis Bardhi'nin golüyle farkı 1'e indiren Trabzonspor, 78'inci dakikada Trezeguet'nin penaltıdan attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Oyuna sonradan giren Michy Batshuayi, 87'nci dakikada attığı golle Fenerbahçe'ye 3 puanı getirdi. Bu sonucun ardından puanını 79'a çıkaran sarı-lacivertli ekip, 81 puanla ilk sıradaki Galatasaray'ı 2 puan geriden takibini sürdürdü.

LİGDE DEPLASMAN GALİBİYETİ REKORU EGALE EDİLDİ

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 14 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Süper Lig tarihinde en çok deplasman galibiyetine 2020-2021 sezonunda aldığı 14 galibiyetle ulaşan sarı-lacivertliler, Trabzonspor galibiyetiyle birlikte bu rekoru egale etti. Fenerbahçe, kalan 4 deplasman maçında 1 galibiyet daha alması halinde rekor kıracak.

FRED SİFTAHI TRABZON'DA YAPTI

Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde Manchester United'tan kadrosuna kattığı Fred, sarı-lacivertli formayla ilk gollerini Trabzonspor deplasmanında kaydetti. 13'üncü ve 45+4'üncü dakikalarda fileleri havalandırmayı başaran Brezilyalı oyuncu, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

31 yaşındaki oyuncu, attığı gollerle 1 yılı aşkın bir süre sonra golle buluştu. Fred, son olarak 1 Mart 2023'te Manchester United'ın West Ham United'a karşı oynadığı FA Kupası maçında fileleri havalandırmıştı.

BATSHUAYI YİNE, YENİ, YENİDEN

Fenerbahçe'nin Belçikalı oyuncusu Michy Batshuayi, Süper Lig'de bir kez daha oyuna sonradan girerek skora katkı vermeyi başardı. İsmail Kartal'ın Süper Lig'de genellikle sonradan oyuna aldığı tecrübeli futbolcu, oyuna sonradan girdiği son 3 Süper Lig maçında da gol attı. 27'nci haftadaki Kasımpaşa maçında 90+6'ncı dakikada kaçırdığı penaltıyı tamamlayarak galibiyeti getiren Batshuayi, 28'inci haftadaki Hatayspor maçında ise süre almadı. 29'uncu haftadaki Pendikspor maçında 74'üncü dakikada oyuna dahil olan tecrübeli santrfor, 87'nci dakikada penaltıdan fileleri havalandırdı. Batshuayi, son olarak Trabzonspor karşısında oyuna sonradan girerek galibiyeti getiren golü kaydetti. Süper Lig'de gol sayısını 10'a yükselten 30 yaşındaki oyuncu, bu gollerin 7 tanesini sonradan oyuna girdiği maçlarda attı. Batshuayi, 17'nci haftadaki Kayserispor deplasmanında ise karşılaşmaya ilk 11'de başlamış ve hat-trick yapmıştı.

TADIC ASİST SAYISINI 11'E YÜKSELTTİ

Fenerbahçe'nin Sırp kanat oyuncusu Dusan Tadic, Trabzonspor maçında Fred'in attığı gollerde gol pasını vererek bu sezon ligdeki asist sayısını 11'e çıkarttı. Bu alanda 13 asistle ilk sırada yer alan Kasımpaşa forması giyen Haris Hajradinovic'in arkasında yer alan Dusan Tadic, ligde 8 de gol atma başarısı gösterdi.

CEZA SAHASI DIŞINDAN GOLLER DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe, Süper Lig'de ceza sahası dışından attığı gol sayısını Trabzonspor deplasmanında 13'e çıkardı. Bu alanda ilk sırada yer alan sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder ve İrfan Can Kahveci 4'er, Sebastian Szymanski ve Mert Hakan Yandaş 2'şer, Fred ise ceza sahası dışından 1 gol atma başarısı gösterdi.

SINIRDAKİ 9 OYUNCUDAN TEK FİRE

Sarı-lacivertli ekipte Trabzonspor maçı öncesi sarı kart sınırında yer alan 9 oyuncudan sadece Bright Osayi-Samuel kart görerek cezalı duruma düştü. Nijeryalı oyuncu, milli aranın ardından Adana Demirspor ile iç sahada oynanacak olan karşılaşmada forma giyemeyecek.