Geri Dön
Spor Fenerbahçe, yeni bir galibiyet serisi için Rizespor deplasmanına çıkacak

Fenerbahçe, yeni bir galibiyet serisi için Rizespor deplasmanına çıkacak

Fenerbahçe, Süper Lig'in 26'ncı hafta karşılaşmasında yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Çaykur Didi Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak müsabakada Arda Kardeşler düdük çalacak.

Fenerbahçe, yeni bir galibiyet serisi için Rizespor deplasmanına çıkacak

Süper Lig'in 25'inci haftasında Alanyaspor ile sahasında 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, liderliği rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Oynadığı 25 maçta 20 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 64 puan toplayan sarı-lacivertli ekipte hedef, Rizespor deplasmanından 3 puanla dönerek yeni bir galibiyet serisi başlatmak.

SARI-LACİVERTLİ EKİPTE 3 EKSİK VAR

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşılaşmasında 3 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları devam eden Fred ve Joshua King, Rizespor karşısında forma giyemeyecek. Ayrıca Nijerya ile Afrika Kupası'nda mücadele eden Bright Osayi-Samuel de kupa sona ermesine rağmen ülkesinde düzenlenecek devlet protokolüne katılım sağlayacağı için Rizespor deplasmanında kadroda yer almayacak.

KART SINIRINDA 4 FUTBOLCU

Fenerbahçe'de Rizespor deplasmanı öncesinde 4 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Fenerbahçe'de Alexander Djiku, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Michy Batshuayi, Çaykur Rizespor deplasmanında kart görmeleri durumunda 27'nci haftada oynanacak olan Kasımpaşa karşılaşmasında forma giyemeyecek.

SON 9 MAÇTA KAZANAN FENERBAHÇE

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında son yıllarda oynanan karşılaşmalarda sarı-lacivertli ekibin üstünlüğü dikkat çekiyor. İki takım arasında oynanan son 9 karşılaşmada Fenerbahçe, rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 28 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 6 gol gördü. Sarı-lacivertli ekip, son olarak Süper Lig'de 2018-2019 sezonun 7'nci haftasında oynanan karşılaşmada rakibine deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu.