Geri Dön
Spor Galatasaray - Pendikspor maçından notlar

Galatasaray - Pendikspor maçından notlar

Galatasaray, Süper Lig’in 33’üncü haftasında evinde Pendikspor’u konuk etti. Rams Park’ta saat 19.00’da başlayan karşılaşmada Direnç Tonusluoğlu düdük çaldı. Direnç Tonusluoğlu’nun yardımcılıklarını ise Çağlar Uyarcan ile Aleks Taşçıoğlu üstlendi.

Galatasaray - Pendikspor maçından notlar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 32’nci haftasında deplasmanda oynanan Alanyaspor mücadelesinin 11’ine göre Pendikspor karşılaşmasında 2 değişikliğe gitti. Alanyaspor mücadelesinde oynayan; Serge Aurier ve Kerem Aktürkoğlu Pendikspor maçında forma giymedi. Tecrübeli teknik adam bu oyuncuların yerine Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech’i sahaya sürdü.

Kaleyi Fernando Muslera’ya emanet eden Okan Buruk, savunma dörtlüsünü Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Köhn’den oluşturdu. Orta sahada Lucas Torreira ve Kerem Demirbay ikilisini bozmayan Buruk, hücum hattının sağında Hakim Ziyech, ortada Dries Mertens ve sol kanatta ise Barış Alper Yılmaz’ı sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki umudu ise Mauro Icardi oldu.

GALATASARAY’DA EKSİK YOK

Sarı-kırmızılı ekip, Pendikspor mücadelesine eksiksiz çıktı. Kadroda sakatlıklarını atlatan oyuncular maç kadrosunda yer alırken, teknik direktör Okan Buruk da tam kadro hazır şekilde çalışmalarını sürdürdüğü haftada uzun bir süre sonra ilk kez ideal 11’ini sahaya sürmüş oldu.

Galatasaray, Pendikspor karşılaşmasına şu 11 ile çıktı:

“Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi.”

SARI-KIRMIZILARDA 6 OYUNCU KART SINIRINDA

Galatasaray'da Pendikspor maçı öncesi 6 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte; Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Victor Nelsson, Kerem Aktürkoğlu ve Kaan Ayhan, Pendikspor mücadelesinde sarı kart görmeleri durumunda Süper Lig’in 34’üncü haftasında oynanacak Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.

SERGE AURIER İLK KEZ RAMS PARK’TA

Galatasaray’ın devre arasında İngiltere Premier Lig ekibi Nottingham Forest’dan takıma kattığı Serge Aurier, Pendikspor mücadelesinde yedek soyunarak Rams Park’a ilk adımını atmış oldu. Ülkesi Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyonluk yaşadıktan sonra İstanbul’a gelen 31 yaşındaki tecrübeli sağ bek, bir süre sakatlığı sebebiyle forma giyememişti. Sarı-kırmızılı ekipte ilk maçına geçtiğimiz hafta Alanyaspor deplasmanında çıkan Aurier, karşılaşmanın 46’ncı dakikasında yerini Kaan Ayhan’a bırakmıştı.

Teknik direktör Okan Buruk, Pendikspor mücadelesinin ilerleyen dakikalarında görev vermesi halinde Serge Aurier Galatasaray formasıyla ilk kez Rams Park’ta ilk maçına çıkmış olacak. Öte yandan karşılaşma öncesi ısınmada sarı-kırmızılı taraftarlar Serge Aurier’e büyük tezahüratlarda bulunurken, tecrübeli futbolcu da tezahüratlara alkışla karşılık verdi.

FERNANDO MUSLERA REKOR İÇİN SAHAYA ÇIKTI

Galatasaray’da Fernando Muslera, Pendikspor mücadelesine bir rekora daha imza atmak için çıktı. Muslera, sarı-kırmızılı ekibe ilk geldiği 2011-2012 Süper Lig sezonunda 90 dakika görev aldığı 32 maçın 16’sında kalesinde gol görmeyerek Faryd Mondragon’un 2004-2005 sezonunda, Claudio Taffarel’in ise 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında üst üste 15 mücadelede gol yememe rekorunu kırmıştı. 37 yaşındaki Uruguaylı file bekçi, bu sezon ise 90 dakika süre aldığı 30 mücadelenin 16’sında kalesini gole kapattı. Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, Pendikspor mücadelesinde kalesinde gol görmediği takdirde kendi rekorunu da kırmış olacak.

ÜST ÜSTE KAZANMA REKORUNU TEKRARLAMAK İÇİN SAHADA

Sarı-kırmızılı ekip, Pendikspor'u mağlup etmesi durumunda Süper Lig'de üst üste kazanma rekorunu tekrarlamış olacak. Galatasaray’a ait bu rekor geçtiğimiz sezon Süper Lig’de üst üste 14 mücadelede alınan galibiyetlerle olmuştu. Galatasaray’ın serisi ise 25’inci hafta deplasmanda oynanan Konyaspor mücadelesinde alınan 2-1’lik mağlubiyetle bozulmuştu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ İLK 11’DE 2 DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, geçtiğimiz hafta oynanan Başakşehir mücadelesine göre Galatasaray karşısında 2 değişikliğe gitti. Pendikspor’da Fredrik Midstjö, Galatasaray mücadelesinde sakatlığı sebebiyle forma giymedi. Midtsjö’nün yerine İbrahim Üzülmez, Serkan Asan’a görev verdi. Başakşehir mücadelesinde kırımızı kart gören Welinton da bu karşılaşmada forma giyemezken, tecrübeli teknik adam savunmada Murat Akça’ya 11’de görev verdi.

Pendikspor, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Erdem Canpolat, Serkan Asan, Alpaslan Öztürk, Murat Akça, Sequeira, Gökcan Kaya, Ndiaye, Lusamba, Halil Akbunar, Thiam, Umut Nayir.”