Geri Dön
Spor Galatasaray - Sparta Prag maçından notlar

Galatasaray - Sparta Prag maçından notlar

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında sahasında Çekya temsilcisi Sparta Prag'ı ağırladı. Saat 20.45'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alejandro Hernandez yönetti. Alejandro Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ile Diego Sanchez Rojo yaptı.

Galatasaray - Sparta Prag maçından notlar

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 25'inci haftasındaki Başakşehir mücadelesine göre Sparta Prag karşısında değişikliğe gitmedi. Okan Buruk, Süper Lig'deki kazanan kadroyu bozmazken kaleyi Muslera'ya emanet etti. Savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez ve Berkan Kutlu'dan oluşturan tecrübeli teknik adam, orta sahada Kerem Demirbay ve Torreira'ya görev verdi. Hücum hattının sağ kanadında Barış Alper Yılmaz, ortasında Mertens ve sol kanadında ise Kerem Aktürkoğlu'na görev veren Buruk, ileri uçta ise Icardi'yi sahaya sürdü.

Galatasaray, Sparta Prag karşılaşmasına şu 11 ile çıktı: "Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi."

SARI-KIRMIZILI EKİPTE TEK EKSİK

Galatasaray, Sparta Prag karşılaşmasına bir eksik oyuncuyla çıktı. Afrika Uluslar Kupası'nda Fas Milli Takımı'nda geçirdiği sakatlık sebebiyle Hakim Ziyech, Sparta Prag mücadelesinde forma giymedi. Öte yandan Galatasaray'ın yeni transferlerinden Serge Aurier ile Avrupa listesine eklenmeyen Derrick Köhn, bu karşılaşmada forma giyemeyen isimler oldu.

ABDÜLKERİM BARDAKCI VE OLIVEIRA TAKIMA DÖNDÜ

Sarı-kırmızılı ekipte bir süredir sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyen Abdülkerim Bardakcı ve Sergio Oliveira, Sparta Prag maçında yedek soyundu. Süper Lig'in 21'inci haftasında deplasmanda oynanan Trabzonspor mücadelesinde sakatlanan Abdülkerim Bardakcı ile antrenmanda göğüs kasından sakatlanan ve ülkesi Portekiz'de ameliyat edilmesinin ardından tedavisini tamamlayarak dün yapılan antrenmanda da yer alan Sergio Oliveira, yaklaşık 2 ay sonra Sparta Prag maçı ile birlikte sahalara geri döndü. Teknik direktör Okan Buruk, Sparta Prag karşılaşmasında bu oyunculara görev vermesi halinde formalarına tekrar kavuşacaklar.

SERGE AURIER KADROYA ALINMADI

Sarı-kırmızılı ekibin, İngiltere Premier Lig ekibi Nottingham Forest'tan kadrosuna kattığı Serge Aurier, Sparta Prag maçının kadrosunda yer almadı. Afrika Uluslar Kupası'nda ülkesi Fildişi Sahili ile Nijerya'yı finalde 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yaşayan 31 yaşındaki sağ bek, dün yapılan antrenmanda yer almayan üç isimden biri olmuştu. Transferinin ardından Avrupa listesine eklenen Serge Aurier, teknik direktör Okan Buruk'un da kararıyla Sparta Prag karşılaşmasında forma giymedi.

DERRICK KOHN FORMA GİYEMEDİ

Galatasaray'ın devre arasında Bundesliga 2 ekiplerinden Hannover 96'dan transfer ettiği Derrick Köhn, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında karşılaştığı Sparta Prag mücadelesinde UEFA listesinde yer almaması sebebiyle forma giymedi. Sezon başı UEFA'ya bildirilen kadroda 3 değişiklik yapabilen Galatasaray'da takımdan ayrılan Sacha Boey, Angelino ve Cedric Bakambu'nun yerine listeye yeni transferlerden Carlos Vinicius, Serge Aurier ve devre arasında Genoa'dan geri dönen Berkan Kutlu eklenmişti. Galatasaray'ın tur atlaması durumunda 25 yaşındaki Alman sol bek, kadroya dahil edilebilecek.

AVRUPA ARENASI'NDAKİ 315'İNCİ MAÇ

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında karşılaştığı Çekya temsilcisi Sparta Prag mücadelesi ile birlikte Avrupa'daki 315'inci maçına çıktı. Bugüne kadar 314 maçta toplam 112 maç kazanan sarı-kırmızılı ekip, 118 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 84 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılar, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 423 kez havalandırırken, kalesinde ise 466 gol gördü.

Öte yandan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar 92 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmalarda; 36 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı. Galatasaray, 142 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 113 gole engel olamadı.

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde son olarak 2021-2022 sezonunda son 16 turunda İspanya La Liga ekibi Barcelona ile karşı karşıya gelmişti. İspanya'da oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, İstanbul'daki karşılaşma ise Barcelona'nın 2-1'lik galibiyetiyle sona ermiş ve Galatasaray turnuvadan elenmişti.