Geri Dön
SporKapadokya Rallisi sona erdi

Kapadokya Rallisi sona erdi

Nevşehir'de Petrol Ofisi Maxima 2026 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4'üncü ayağı olan Kapadokya Rallisi sona erdi. Yarışta Kerem Kazaz ve Corentin Silvestre ekibi birinci oldu.

Kapadokya Rallisi sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Başkent Turing Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2026 Kapadokya Rallisi bugün yapılan son yarışlarla sona erdi.

Kapadokya Rallisi sona erdi

Toplam 379 kilometrelik toprak etapta gerçekleştirilen ralliye, 47 otomobil, 94 sporcu ekibi katıldı. Sabah erken saatlerde startı verilen rallide, sporcular Kapadokya’daki eşsiz doğa harikaları arasında kıyasıya yarıştı. Yarışmada Kerem Kazaz ve Corentin Silvestre ekibi birinci olurken, Ali Türkkan ve Bilge Ayan ekibi ikinci, Uğur Soylu ve Mehmet Akif Yalçın ekibi ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren sporculara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Kapadokya Rallisi sona erdi

RASİM ARI: BURADA YARIŞ BİR BAŞKADIR

Ödül töreninde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, "Muhteşem bir yarışı da geride bırakıyoruz. Dünyanın en romantik, en fantastik, en mistik şehri ve burada yarış bir başkadır. Zaten yarışçı, sporcu arkadaşlarımız bu deneyimi yaşadığında gördüler.

Kapadokya Rallisi sona erdi

Eğer otomobil sporları bir yere yakışıyorsa en çok yakıştığı yer Kapadokya’nın merkezi Nevşehir'dir dolayısıyla çok keyifli zaman geçirdik. Bir sonraki yarış için şimdiden sabırsızlanıyor ve ona göre hazırlık yapıyoruz. Bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum, kupa alanlarda bir sonraki yarışlarında başarılar diliyorum" dedi.

Kapadokya Rallisi sona erdi

Kapadokya Rallisi sona erdi